enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan’ın 19’uncu yüzyıla ait el dokuması halıları

Kazakistan’ın 19’uncu yüzyıla ait el dokuması halıları
07.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kazakistan’ın Türkistan şehrinde yaşayan Dana Bektayeva, yıllardır 19’uncu yüzyıla ait el dokuması halıları topluyor. Bektayeva, 800’den fazla halısını şimdi bir müzede sergiliyor.

Kazakistan’ın nadir halı koleksiyoncularından Dana Bektayeva, Türkistan’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana halılara karşı özel ilgisi var.

Baktayeva, uzun süredir el dokuması halıları topluyor.

Kazakistan'ın 19'uncu yüzyıla ait el dokuması halıları - Avrasya'dan - Haber - TRT Avaz

Koleksiyonunda 800’den fazla halı var

Dana Bektayeva, elindeki 19. yüzyıla ait halı sayısı 800’ü aşınca Türkistan’daki bir müzede sergilemeye karar verdi.

Halı Koleksiyoncusu, Dana Bektayeva, “Şu anda elimdeki halı sayısı Kazakistan’ın büyük müzelerinden Almatı Müzesi’nde bulunan halı sayısının 10 katı ve Kazakistan Devlet Müzesi’ndeki halıların 3 katı. Devlet Müzesi’nde 250 halı muhafaza edilmekte. Benim koleksiyonumda 800’ü aşkın halı bulunuyor” dedi.

Kazakistan'ın 19'uncu yüzyıla ait el dokuması halıları

Araştırmalar da yapıyor

Dana Bektayeva, aynı zamanda halılar üzerinde çeşitli araştırmalar da yapıyor:

“Halıya işlenmiş her bir desen, işaret ve sembolün bir anlamı var. Halılara genel baktığımızda Türk halklarının ortak noktalarını görebiliyoruz. Daha detaylı incelediğimizde halı kültürünün ilk göçebe hakında yani bu bölgelerde ortaya çıktığını anlayabiliyoruz.

Geleneksel halıların yanı sıra, 19’uncu yüzyıla ait ve gündelik hayatta kullanılan çeşitli eşyalar da Türkistan’daki bu müzede sergileniyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.