enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Kongresi’nden 88 milletvekili, İsrail’e askeri yardımların gözden geçirilmesini istedi

ABD Kongresi’nden 88 milletvekili, İsrail’e askeri yardımların gözden geçirilmesini istedi
06.05.2024
A+
A-

Amerilka Birleşik Devletleri’nde (ABD) Temsilciler Meclisi’nin 88 Demokrat üyesi Başkan Joe Biden’a gönderdikleri mektupta, İsrail’e askeri yardımın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Demokrat milletvekilleri, İsrail’e silah satışının askıya alınmasını değerlendirmesi için Başkan Joe Biden’a mektup yazdı.

Temsilciler Meclisi’ndeki çok sayıda Demokrat, ABD Başkanı Joe Biden’ı, Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın gidişatını değiştirmemesi halinde İsrail’e silah satışını durdurmayı düşünmeye çağırdı.

88 Demokrat Kongre üyesi tarafından imzalanan ve Beyaz Saray’a iletilen mektup, İsrail’e karşı daha sert bir tutum takınması için Biden üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Milletvekilleri “insani yardımın kasıtlı olarak engellenmesine ilişkin ciddi endişelerini” dile getirdi.

Milletvekilleri ayrıca Biden’dan İsrail Başbakanı’na Gazze’ye yardım ulaştırılmasına yönelik bir engellemenin “ABD’den daha fazla saldırı amaçlı güvenlik yardımı alma hakkını tehlikeye atacağını” açıkça belirtmesini istendi.

Ancak mektupta, Demir Kubbe savunma sisteminin olası bir kesinti ya da yaptırımdan etkilenmemesi gerektiği belirtildi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısıyla tetiklenen İsrail’in Gazze’ye açtığı savaşa Biden’ın koşulsuz destek vermesi ABD’de eleştirilmesine neden oluyor.

Birçok sivil toplum örgütü Washington’a Tel Aviv’e silah sevkiyatını askıya alma çağrısında bulunurken birkaç haftadır Amerikan üniversitelerinde öğrenciler kampüslerde protesto gösterileri düzenliyor.

Başkanlık seçimlerine sadece birkaç ay kala yapılan öğrenci gösterilerinin Biden’ın oy oranını olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.