enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi
06.05.2024
A+
A-

* GENAR tarafından yapılan son araştırmaya göre, kendisini “dindar” olarak tanımlayan ve dindar olmayan vatandaşların oranları dikkat çekti.

* Türkiye’de dindarlık oranının oldukça yüksek olduğu ortaya çıkarken öte yandan araştırma sonuçları kamuoyunda dine yönelik beslenen tolerans ile Diyanet imajı arasında bir yakınlık olduğunu da gösterdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yeni Şafak’ın haberine göre, Kamuoyu araştırma şirketi GENAR, son derece dikkat çekici bir kamuoyu araştırması sonuçlarını yayımladı.

Yeni Şafak yazarı ve GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş “Türkiye’de din ve Diyanet algısı” başlıklı köşe yazısında çarpıcı sonuçları paylaştı.

Türkiye genelinde 27 ilde, 18 yaş ve üzeri 2 bin 500 kişiyle gerçekleştirilen ankette kendisini ‘dindar’ olarak belirten vatandaşların oranı ortaya çıktı.

Dindarlık oranı yüksek

Araştırmada kendisini “dindar” olarak tanımlayan vatandaşların oranının yüzde 65,6 olurken “Kendinizi ne derece dindar bir kişi olarak görüyorsunuz?” sorusuna cevap veren vatandaşların yüzde 9,6’sı “Oldukça dindarım”, yüzde 51’i “Dindarım”, yüzde 24,4’ü “Ne dindarım ne değilim” dedi.
“Dindar değilim” ve “Hiç dindar değilim” diyenlerin oranı ise yüzde 15’te kaldı.

 

Kişisel sorunlarda maneviyata sığınılıyor

Araştırmaya göre kişisel sorunlara çözüm arayışında duanın ve ibadetin yeri yüzde 29,9 ile en yüksek oranı oluşturdu.
Buna ‘türbe ve cami gibi dini mekanları da ziyaret’ cevabını veren vatandaşlar da eklediğinde oran yüzde 33,1’e çıkıyor.

Vatandaşlar Diyanet’in çocuklara ‘din’ eğitimi vermesinden memnun

Öte yandan araştırma Türk toplumunun din eğitimini Diyanet’ten alma eğilimi de ortaya çıkardı. Buna göre 4-6 yaş grubu çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din ve değerler eğitimi doğru bulanların oranının da oldukça yüksek olduğu gözlemlendi.

Araştırmaya katılanlar arasında din görevlilerine yönelik olumlu algı oranı ise yüzde 60’ın üzerinde oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.