enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: İsrailliler ile Filistinliler eşit derece özgür olmalı

ABD: İsrailliler ile Filistinliler eşit derece özgür olmalı
04.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi’ye İsrailliler ile Filistinlilerin “eşit derecede özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasiye sahip olmaları” gerektiğini söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı Reuters’in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ile telefonda görüştü.

Görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken’in Aşkenazi’ye “Biden yönetiminin İsrailliler ile Filistinlilerin eşit derecede özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasiye sahip olması gerektiği” inancına bağlı olduğunu söylediğini belirtti.

Blinken’in bunun yanında, ABD’nin İsrail’in güvenliğine yönelik taahhüdüne sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve iki ülke arasındaki ortaklığı güçlendirmeyi amaçladıklarını da vurguladığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

İsrail ile Arap ülkeleri arasında normalleşme süreci

Görüşmede iki bakanın ABD’nin Filistin’e yönelik insani yardımlarını ve İsrail ile bazı Arap ve Müslüman ülkeler arasındaki normalleşme süreçlerini görüştüğü bildirildi.

Geçen yıl Donald Trump başkanlığında ABD, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas gibi ülkeler arasında normalleşme sürecinin başlamasına öncülük etmişti. Biden yönetimi de normalleşme sürecine daha fazla ülkenin katılması için çabalıyor. Ancak bazı Arap ülkeleri İsrail ile Filistin arasındaki sorun çözülmeden bir anlaşmaya varmaya yanaşmıyor.

Biden yönetimi iki devletli çözümden yana

ABD’de Ocak ayında göreve gelen Joe Biden yönetimi, Donald Trump döneminde askıya alınan Filistin yardımlarını yeniden devreye sokmuştu. Yeni yönetim, İsrail ile Filistin arasındaki sorunların çözümünde iki devletli çözüm yolunda çaba göstereceğini açıklamıştı.

Blinken’in son sözleri de Biden yönetiminin önceki yönetimin İsrail yanlısı tutumuna kıyasla Filistinlilerin haklarını daha fazla gözeten bir politika yürüteceğinin işareti olarak yorumlandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.