enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, Yunan adalarında artan Covid-19 vakaları nedeniyle uyarı seviyesini yükseltti

AB, Yunan adalarında artan Covid-19 vakaları nedeniyle uyarı seviyesini yükseltti
30.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC), Yunanistan’ın Ege’nin güneyindeki adalarını artan vakalar yüzünden Covid-19 haritasında “koyu kırmızı” olarak gösterdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, bu durum, zorunlu seyahatler hariç bu bölgelere yolculukların önerilmeyeceği ve gerekli olmadıkça buralara gidilmemesini tavsiye anlamına geliyor.

Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren ECDC, aralarında turistik Rodos, Santorini ve Mikonos’un bulunduğu 13 adada vaka sayısında önemli artış olduğu uyarısı yaptı.

Yunanistan Kiriz Yönetimi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Mikonos ve Ios adaların, Covid-19 salgınında yeni önlemler almaya “bir adım” yakın olduğunu belirtti ve Rodos ve Santorini gibi diğer adalar da durumun ayrıca endişe verici olduğunu teyit etti.

Turizmin, ekonomide önemli bir gelir kaynağı olduğu Yunanistan, yaz sezonu başında adaların Covid-19 salgını için hiçbir risk oluşturmayacağı konusunda yoğun bir kampanya yürütmüştü.

Haziran ayında yoğun yabancı turist gelişiyle yaz sezonuna umutlu başlayan Yunan adalarındaki, işletmecilerin, gelişmeleri kaygıyla izlediği belirtiliyor.

Son olarak Almanya vatandaşları için Yunan adalarını, Covid-19 için riskli bölge ilan etmişti. Avrupa Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, geçen hafta en büyük ada Girit’i haritada “koyu kırmızı” olarak ilan etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.