enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Komisyonu BioNTech aşısını onayladı

AB Komisyonu BioNTech aşısını onayladı
22.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüse karşı Pfizer-BioNTech ortaklığında geliştirilen aşı, Avrupa İlaç Dairesi’nin ardından AB Komisyonu’ndan da onay aldı. Aşılamalara 27 Aralık’ta başlanacak. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW /SSB, BK)ye dayandırdığı habere göre, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dün yaptığı basın açıklamasında “Bugün Covid-19 ile mücadelemize önemli bir bölüm ekledik. Avrupa vatandaşları için ilk Covid-19 aşısının erişilebilir olmasına karar verdik. BioNTech ve Pfizer tarafından üretilen aşıya koşullu piyasa onayı verdik” diyerek Avrupa İlaç Dairesi (EMA)’nin bu aşıyı derinlemesine incelediğini ve koronavirüse karşı “güvenli ve etkili” olduğuna kanaat getirdiğini belirtti.

Von der Leyen bu değerlendirmeye istinaden Avrupa Birliği pazarı için aşıyı onayladıklarını açıkladı. Belçika’daki üretim merkezinden aşıların önümüzdeki günlerde gönderileceğini belirten Avrupa Komisyonu Başkanı, aşıyı üye ülkeler için aynı anda, aynı şartlarda erişilebilir yapacaklarına söz verdiklerini hatırlattı. Von der Leyen, aşılamanın 27-28 ve 29 Aralık’ta aynı anda başlayacağını kaydetti.

Von der Leyen diğer aşıların da güvenli olduklarının kanıtlanması halinde onaylanacağını belirtti.

Amsterdam merkezli Avrupa İlaç Dairesi (EMA) de dün koronavirüse karşı Pfizer-BioNTech ortaklığında geliştirilen aşıya onay verdiğini duyurmuştu.

Avrupa İlaç Dairesi Başkanı Emer Cooke, Pazartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında “Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen aşının piyasaya sürülmesine koşullu izin için onay verdiğimizi memnuniyetle bildiririm” ifadelerine yer vermişti.

Pfizer- BioNtech aşısı Aralık ayının başında İngiltere ve ABD’de uygulanmaya başlamıştı. Almanya, Avusturya ve İtalya’nın da içinde bulunduğu Avrupa Birliği (AB) ülkeleri aşılamaya 27 Aralık’ta başlamayı planladıklarını duyurmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.