enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB İngiliz film ve dizilerine sınırlama getirmeye hazırlanıyor

AB İngiliz film ve dizilerine sınırlama getirmeye hazırlanıyor
22.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB’ye üye ülkelerde gösterilen İngiliz yapımı içeriklerin ‘orantısız derecede fazla’ olduğu ve Avrupa’nın ‘kültürel çeşitliliğine’ yönelik bir tehdit olduğu düşüncesiyle Avrupa televizyonlarında yayınlanan İngiliz içeriklerine sınırlama getirilecek.

AB’ye üye ülkelerde gösterilen İngiliz yapımı içeriklerin “orantısız derecede fazla olduğu ve Avrupa’nın “kültürel çeşitliliğine” yönelik bir tehdit olduğu düşüncesiyle Avrupa televizyonlarında yayınlanan İngiliz film ve dizi içeriklerine sınırlama getirilmesi kararı alındı.

Avrupa Birliği, Brexit sonrası İngiltere karşıtı adımlarını hızlandırdı. Avrupa’nın kültürel çeşitliliğini korumak isteyen Avrupa Birliği, üye ülkelerde gösterilen İngiliz dizi ve film içeriklerinin kısıtlanması yönünde adım atmaya hazırlanıyor.

İngiliz Guardian gazetesinin ulaştığı AB belgelerinde, Avrupa televizyonlarındaki İngiliz yapımı içeriklerin “orantısız derecede fazla” olduğuna dikkat çekildi.

Avrupa’nın kültürel çeşitliliği korunacak

İngiltere’nin bu konudaki hakimiyeti Avrupa’nın “kültürel çeşitliliğine” yönelik bir tehdit olarak tanımlandı.

Avrupa Birliği’nin, medya hizmetleri çerçevesinde, televizyonlardaki yayın süresinde Avrupa menşeli yapımlara yer verilmesi gerekiyor. Bu içeriklerin Netflix ve Amazon gibi platformlarda en az yüzde 30 olması gerekiyor.

Avrupa Komisyonu çalışma yapacak

İngiliz Guardian gazetesinin ulaştığı belgelere göre televizyonlarda, Netflix ve Amazon gibi platformlarda İngiliz içeriklerinin kota dışına çıkarılması gündemde.

Avrupa Komisyonu da, İngiliz yapımlarının Avrupa Birliği’nin kültürüne etkisi üzerinde çalışma yapacak.

İngiltere, Avrupa Birliği’nin sinema televizyon alanında en büyük yapımcı ülkelerinden biriydi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.