enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →
20.11.2021
A+
A-

Başkan Joe Biden, Pfizer’ın deney aşamasındaki Covid-19 ilacından 10 milyon kür satın aldıklarını açıkladı. Biden, ilaçların dağıtımına bu yıl sonuna kadar başlanabileceğini bildirdi.

Pfizer da yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin bu alım için 5,29 milyar dolar ödeme yapacağını belirtti.

Satış anlaşması, ABD hükümetinin Covid ilacı geliştiren bir başka şirket Merck’ye yaptığı sözleşmenin yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Bununla birlikte, 530 dolar civarındaki Pfizer kürünün ücreti 700 dolar civarındaki Merck’inden daha düşük.

Pfizer, Salı günü ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) Covid-19 ilacı Paxlovid’in acil durumda kullanım onayı için başvurusunu yaptığını, ilacın klinik deneylerinin verilerini de kurumla paylaştığını açıklamıştı. Pfizer bu ayın başında ilacının erken dönem Covid-19 semptomları gösteren riskli gruptaki yetişkinler arasında hastaneye yatma ve ölümleri yüzde 89 azaltacağını bildirmişti.

Başkan Biden yazılı açıklamasında, “Bu hap Gıda ve İlaç Dairesi’nin hala tam kapsamlı incelemesinden geçmeyi gerektiriyor olsa da Amerikan halkı için yeterli miktarda tedariki güvence altına almak için acil tedbirler aldım” ifadesini kullandı. Biden, tedavinin kolayca erişilebilir ve ücretsiz olmasını garantiye almak için de yönetim olarak hazırlıklar yaptıklarını ekledi.

Pfizer, FDA’dan onay alması halinde ilacın dağıtımına bu yılın sonuna kadar başlayabileceğini kaydetti.

Bu gelişmenin ardından Pfizer’ın hisseleri ilk işlemlerde yüzde 1 artarak 51,40 dolara yükseldi. Merck’in hisseleri ise bunun çok az altında.

Sağlık Bakanı Xavier Becerra, aşı olmanın Amerikalılar için en baştaki öncelik olarak kalmaya devam etmesi gerektiğini ancak kişileri hastanelerden uzak tutabilecek hapların da “hayat kurtarıcı olabileceğini” söyledi.

Pfizer, gelecek ay sonuna kadar 180 bin, 2022 yılı sonuna kadarsa 50 milyon tedavi kürü üretmeyi beklediğini belirtmişti.

Ülkeler, her iki şirketin klinik deneylerinden gelen olumlu verilerden sonra, Pfizer ve Merck’ın ağız yoluyla alınan ilaçlarından satın almak için çaba gösteriyor.

ABD hükümeti şimdiye kadar Merck’ün COVID-19 hapından 3,1 milyon kürü 2,2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Anlaşma, hükümete, gelecekte de 2 milyon kür daha alma hakkı tanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.