enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

450 yazarın okurlarla buluştuğu 7. Üsküdar Kitap Fuarı’na büyük ilgi

450 yazarın okurlarla buluştuğu 7. Üsküdar Kitap Fuarı’na büyük ilgi
21.02.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak her sene geleneksel olarak düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nın 7.’sinin açılışı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türk hikâyeciliğinin usta yazarı Mustafa Kutlu’nun onur yazarı olduğu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konuşmacı olarak katıldığı fuarın açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in yanı sıra İskender Pala’dan Erol Göka’ya Mukadder Gemici’den Beşir Ayvazoğlu’na kadar çok sayıda yazar da katılımlarıyla destek verdi.

Üsküdar Kitap Fuarı İstanbulluları kültür ve edebiyat yolculuna çıkarıyor -  Kültür-Sanat - Haberizlenim.com

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 7. Üsküdar Kitap Fuarı açılış konuşmasına rahatsızlığı dolayısıyla katılamayan yazar Mustafa Kutlu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yayıncılığın bütün aktörlerinin 7. Üsküdar Kitap Fuarı’nda buluştuğunu söyleyen başkan, ‘’Kitap fuarımıza o kadar büyük ilgi var ki, kalabalıktan salona giremeyecektik neredeyse. Üsküdar biliyorsunuz bir gelenekler şehri. İstanbul’un üç eski ve kıymetli beldesinden biri. Bu fuarımız da bizim gelenekler zincirimize bir halka olarak eklendi. Bu fuar ile her yıl yüz binden fazla okurun buluşma noktası oluyoruz” dedi.

Yazarlar, kitaplar, okurlar, yayıncılar, çevirmenler, çizerler ve editörlerin buluştuğu fuarda,  9 gün boyunca bu aktörlerin kurdukları doğrudan iletişim sayesinde kazanımlar elde ettiğini söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, etkileşimi önemsediklerini, ve kitap sevgisini artıran, kitap dünyasını büyüten, kültür ve sanata temas eden her girişimin memleketin kazanç hanesine yazılan bir artı olduğunu ifade etti.

4. Üsküdar Kitap Fuarı - İlke Ajans

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Fuarımız genç, dinamik, geniş bir yelpazeye sahip. Bütün İstanbullulara hitap ediyor. Tabii bu şölenimiz sadece satış ve tanıtım stantlarından ibaret değil. Söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yazar-okur buluşmaları gibi kitap dünyasının değişmeyen etkinlikleri de var. 9 gün boyunca Üsküdar’ın kalbi kitap diye atıyor. Kitap kokusu, boğazın kokusuna. Denizin kokusuna karışıyor. Hedefimiz çok sayıda gencimizi, kitapseverimizi bu güzel ortamda binlerce çeşit kitap ve yüzlerce yazarımızla buluşturmak.” şeklinde konuştu.

ÜSKÜDAR KİTAP FUARI AÇILDI | BasYayBir | Basın Yayın Birliği

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise açılışta yaptığı konuşmasında, “Üsküdar Kitap Fuarı’nın 7.’sinin düzenleniyor olmasından dolayı tebrik ediyorum. Hamdolsun ‘1. Geleneksel’ demekten öteye geçmiş oluyorsunuz. 7. ile bu geleneğin artık inşa edilmekte olduğunu ispat etmiş oldunuz. Kütüphanelerimizde ve arşivlerimizde bekleyen binlerce, on binlerce yazma eser var. Hala incelenmeyi bekleyen eserlerimiz var. Geleneğin o derinliklerine indikçe gelenek kendisini size daha çok açmaya başlıyor. Aslında her gün kapısını çaldığınızda size yeni hediyeler veren büyük bir bağış kapısı. Yeter ki biz o kapıyı çalmayı bilelim. Yeter ki biz oraya gitmeyi ve o pınardan beslenmeyi bilelim. Bu geleneği bugüne taşıyan, aklıyla kalbiyle duygusuyla ve sanatıyla bugün yeniden ve her gün taze bir şekilde ifade eden Mustafa Kutlu Ağabeyi de bu bağlamda hayırla sağlık dileklerim ve minnetle anmak isterim. Mustafa Kutlu bizim bu geleneğimizin bu diri ruhunu pırıl pırıl yıldızlı semasını, o semadaki yıldızları tek tek tecrübe etmiş, kalemiyle tecrübe etmiş bir güzel aklı, gönlü ve ruhu ifade eder. O yüzden Mustafa Kutlu’yu okuduğunuz zaman aynı anda felsefe, sosyoloji, tarih ve elbette sanat okursunuz. ” dedi.

450 YAZARIN OKURLARLA BULUŞACAĞI 7. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI'NA BÜYÜK İLGİ

Açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Salonu’nda İbrahim Kalın’ın “Gök Kubbenin Altında” adlı söyleşisi ve imza günü gerçekleşti. Bini aşkın kitapsever İbrahim Kalın’a kitap imzalatabilmek için küçük çaplı bir izdiham yaşandı. Kalın, imza için bekleyenleri kırmamak için uzun bir süre imza programına devam etti.

Avrasya Salonu’nda ise Mukadder Gemici, Alpay Doğan Yıldız, Erol Göka, İsmail Kara’nın “Bu Toprağın Sesi: Mustafa Kutlu” başlıklı söyleşisi büyük ilgi gördü. Akşamüzeri gerçekleşen etkinlikte ise Ahmet Edip Başaran, Münire Kevser Baş, Ali Haydar Haksal, Alim Kahraman, Bedri Mermutlu ve Osman Bayraktar’ın “Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi” paneli katılımcılarla buluştu.

450 YAZARIN OKURLARLA BULUŞACAĞI 7. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI'NA BÜYÜK İLGİ

Alanında lider yüzlerce seçkin yayınevi ve yazarı ağırlayacağımız ve adeta bir edebiyat şölenine dönüşecek olan kitap fuarında 27 Şubat tarihine kadar çok önemli isimlerle söyleşi ve imza etkinlikleri de gerçekleşecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.