enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

356 milyonluk THODEX vurgunu: Faruk Fatih Özer yakalandı

356 milyonluk THODEX vurgunu: Faruk Fatih Özer yakalandı
31.08.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Milyonlarca liralık THODEX vurgunun üzerinden 497 gün geçti. Mağdurların merakla beklediği gelişmeyi İçişleri Bakanlığı açıkladı. Firari sanık Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’un Vlora şehrinde yakalandığını duyurdu. Özer’in Türkiye’ye iade işlemlerine de başlandı. Peki 20 Nisan 2021’den bu yana neler yaşandı?

Muhammet Emin Şahin
TRT Haber : Muhammet Emin Şahin

2 binden fazla kişiyi mağdur eden süreç, Nisan 2021’de kripto para borsası Thodex yatırımcılarının sisteme erişememesi ile başladı.

Şirket yetkilileri, önce bakım yapıldığı için borsanın geçici süreliğine kullanıma kapatıldığını açıklasa da, kısa süre içinde Özer’in 20 Nisan 2021 akşamı Tiran’a kaçtığı anlaşıldı. Yatırımcılar hak mücadelesini başlatmak için soluğu adliyede aldı.

Firarın üstünden 2 gün geçtikten sonra, soruşturma başlatıldı. Farklı şehirlerdeki tüm dosyalar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda birleştirildi.

Özer hakkında 40 bin 562 yıl hapis istendi

Zincirin halkalarını oluşturan kilit isimler belirlendi. Peş peşe operasyonlarla 82 şüpheli gözaltına alındı, 6’sı tutuklandı.

Elebaşı Fatih Faruk Özer, “Örgüt kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlandı. 40 bin 562 yıla kadar hapsi istendi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 497 gün süren firariliği son buldu. Özer, Arnavutluk’ta, kıskıvrak yakalandı.

Özer’in iade işlemleri başladı

Gelişmeyi İçişleri Bakanlığı duyurdu. Arnavut mevkidaşının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradığı ve firari sanığın yakaladığı bilgisini aktardığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’nın Özer’in Türkiye’ye iade işlemlerini başlattığı vurgulandı.

Diğer 13 şüpheli de örgüt üyesi olmakla suçlandı. İddianamede, 2 bin 27 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. Özer’in yakalanmasıyla, dosyada firari sanık kalmadı. Anadolu 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava ise sürüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.