enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımlarıyla donattık’

‘Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımlarıyla donattık’
08.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2020 yılında birçok projeyi hayata geçirdik. 2021 yılında da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Hürriyet'e açıklama: Salgını fırsata çeviriyoruz - Sondakika Ekonomi Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılındaki çalışmalar ve 2021’yle ilgili projeleri (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na değerlendirdi.

Bakan Karaismailoğlu, “Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık.  Lojistik, mobilite ve dijitalleşme odağında 2021 yılında nicelerini de birlikte başaracağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılında ulaşım, altyapı ve haberleşme alanında birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek; yeni yılda da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halka hizmete etmeye devam edeceklerini ifade etti.

-“Büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini 2021 yılında da hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 19 yıldır Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini reformist bir gelenekle geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek; 2020 yılında hayata geçirilen dev projeleri anımsattı.

Karaismailoğlu, “2020 yılında onlarca projeyi hayata geçirdik. İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin trafik yükünü azaltan, Avrasya’nın lokomotifi Kuzey Marmara Otoyolu’nun son etabı tamamlandı. Dünya çağındaki lojistik gücümüzün simgesi Çin İhracat Treni 4 Aralık’ta İstanbul’dan çıktı. 8 bin 693 km yol katederek 19 Aralık’ta Çin’in Xi’an şehrine ulaştı. Demiryolu sektörünün lokomotifi TÜRASAŞ kuruldu. TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ TÜRASAŞ çatısı altında birleşti” açıklamasında bulundu.

-2020 yılında hayata geçirilen dev projeleri anımsattı

Türkiye’nin dört bir yanında birçok yol çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar olan bin 230 km’lik otoyol ağı kesintisiz olarak birbirine bağlandı. Kayseri-Niğde Otoyolu’nda emniyet ve konforu arttırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cizre-Şırnak Yolu Cudi Dağı Tünelleri hizmete açıldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde refah seviyesi yükseldi. Yine Giresun’umuzda güvenli ve yenilikçi teknikler kullanılarak yapılan Altı Şehitler Köprüsü hizmete girdi. Aydın-Denizli Otoyolumuzun temeli atıldı. 140 km otoyol ve 23 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğundaki projenin yapım çalışmaları başladı” dedi.

Salgın dönemine rağmen ağustos ayında 9,5 milyon yolcunun havayolu ulaşımını kullandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin salgın sürecinde havayolu ulaşımında dünyaya öncülük ettiğine vurgu yaptı.

Karaismailoğlu, “Bölgesinde ulaşım ve lojistik üssü haline gelecek Elazığ Havalimanı’ndaki ikinci pistin yapımında yüzde 80’in üzerinde tamamlanma sağlandı. Deniz üstündeki ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Kayseri’de yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın ve Anafartalar Tramvay Hattı’nın temeli atıldı. Yine İstanbul Havalimanımızın iniş ve kalkış kapasitesini arttırmak amacıyla inşa edilen üçüncü pist hizmete sunuldu” diye konuştu.

-“2021 yılında aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmet edeceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 2023 metre ile dünyanın en büyük orta açıklığına sahip köprüsü olma özelliği taşıdığına dikkat çekti.

Karaismailoğlu açıklamasında, “Botan Beğendik Köprüsünün açılması ile Küçüksu-Hizan-Pervani Yolu 5 saatten 2 saate indi. 16 il için geçiş noktası olacak turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak, 660 m uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü 2 bin 400 m çift tüp Kömürhan Tüneli ve 123 m’lik çift köprüden oluşan projeyi hizmete açtık. 57 tarihi köprümüzü restore ederek mirasımıza sahip çıktık” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’yi hızlı tren ile Avrupa’ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu Hattı çalışmaları ile büyük yol katedildiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanın talimatı ile Başakşehir Şehir Hastanesi yol ve metro çalışmalarının bakanlığın üzerine alındığını anımsattı.

Lojistik, mobilite ve dijitalleşme odağında 2020 yılında onlarca projeyi hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoğlu, “Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık. 2021 yılında da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete devam edeceğiz. 2021’de nicelerini birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.