enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiliz yargısı Venezuela’ya ait altınlarla ilgili Yüksek Mahkeme’nin kararını bozdu

İngiliz yargısı Venezuela’ya ait altınlarla ilgili Yüksek Mahkeme’nin kararını bozdu
06.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere Temyiz Mahkemesi, Venezuela’ya ait 1 milyar dolarlık altının kontrolünü Juan Guaido’ya veren mahkeme kararını bozdu.

Londra yönetimi, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif siyasetçi Guiado’yu güvenilebilir seçimler düzenlenene kadar Venezuela’nın meşru lideri olarak tanımıştı. Yüksek Mahkeme, Londra’nın tutumunu temel alarak, ülkedeki Venezuela’ya ait altınların kontrolünü geçen temmuz ayında Guiado’ya devretmişti.

Temyiz Mahkemesi ise, bu hükme itiraz eden Devlet Başkanı Nicolas Maduro’dan yana durdu ve Guiado’nun meşru lider olarak tanınması kararını bozdu. Dışişleri Bakanlığı’ndan Maduro’yu fiilen tanıyıp tanımadığı konusunda açıklık getirmesini isteyen Temyiz Mahkemesi, ayrıca altınların akıbeti ile ilgili de kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti.

Venezuela Merkez Bankası, mayıs ayında Covid-19 ile mücadele kapsamında İngiltere Merkez Bankası’nda tutulan altın rezervlerini kullanmak istemiş ancak erişime izin verilmemişti. Maduro yönetimi de altın rezervlerinin kullanımı için yargı yoluna gitmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.