enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

17-18 Mart 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

17-18 Mart 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
20.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 17-18 Mart 2023 tarihli Deprem Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan “DASK’ı olmayan depremzedeler, devletin yapacağı konutlar için hak sahibi olamayacak” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 7269 Sayılı Kanunun geçici 26’ncı maddesindeki düzenlemeyle, genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen alanlarda DASK ile ilgili muafiyet getirildiği ve afetzedelerin mağdur edilmediği aktarıldı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Enkazda bulduğu 500 bin doları çalan Rus arama kurtarma personeli, Moskova’daki evine polis baskın yapınca evdeki paraları pencereden dışarı attı” iddiasının da doğru olmadığı kaydedildi.

Rus medyasında yer alan haberlerde, Moskova’daki Rusakovskaya Caddesi’nde bulunan bir eve düzenlenen baskında, banknotlarla dolu bir çantanın pencereden sokağa atıldığı bilgisinin yer aldığı aktarıldı. Herhangi bir kaynakta, “Türkiye’den para çalan arama kurtarma personeli” şeklinde bir iddiaya rastlanılmadığı, Rus makamlarınca da böyle bir açıklama yapılmadığı vurgulandı.

“Hatay’da gıda, su ve hijyen koşulları nedeniyle büyük bir salgın yaşandığı” iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ifade edilen bültende, Hatay genelinde yaşam alanlarının tamamına su verildiği, şebekeye verilen sularda şok klorlama işlemlerinin düzenli yapıldığı belirtildi. Bültende, şunlar kaydedildi:

“Hatay genelinde 80 araç ve 237 personel ile ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Hatay’da gıda güvenliği ve hijyenin sağlanması amacıyla gerekli tüm çalışmalar titizlikle yerine getirilmektedir. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, uzman ekiplerce, şahit numuneler düzenli olarak alınmakta ve bu numuneler frigolu araçlarda 3 gün boyunca muhafaza edilmektedir. Öte yandan Hatay’da il düzeyinde görülen hasta vaka sayıları, geçen yılın sayıları ile benzer düzeydedir. Dolayısıyla bir salgın söz konusu değildir.”

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan, “KHK’lılar deprem yardımlarından faydalanamıyor, yurtlarda kalmalarına izin verilmiyor” şeklindeki haberlerin de doğru olmadığı, deprem bölgesindeki afetzedelere tanınan hak ve gönderilen yardımlarda herhangi bir ayrım gözetilmediği kaydedildi. Bültende Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, AFAD ve ilgili kurumların, afetzedelerin yurtlarda kalmaması veya yardım almamasına ilişkin bir düzenleme veya tebliğinin kesinlikle söz konusu olmadığı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.