enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:21 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest”e herkesi davet etti…
12:14 Orada neler oluyor!
11:50 AB Liderinin uçağına sabotaj iddiası…
10:37 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
07:45 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…
07:07 Sanayi istihdamda kan kaybediyor
09:18 Körfez Puanla Tanıştı…
07:52 Sürekli dışarıdan yemek yemek hastalıklara davetiye çıkarıyor!
07:37 Türkiye’nin ilk sinema okulu olarak kurulan MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, bugün usulsüz bir yıkım tehdidi altında
07:32 Avrupa’nın güvenlik kaygılarına Türk çözümleri
07:23 Okula uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gerekenler
07:05 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Kıvırcık oldu
14:11 Hollanda’dan Mektup Var!: Lahey, Zafer Bayramı kutlamamıza kucak açtı!
07:54 İlk Türk roketatarı Devrim otomobillerini yapan fabrikada keşfedildi!
07:20 Kadem Çolak, CHP’nin siyasi kimliğinde yaşanan yön kaymasını çarpıcı bir dille analiz ediyor.
07:02 Analist Seval TOMAK BAL, “İsrail’de İktidar ve Muhalefetin Sesi” -II-
08:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay Zirvesi’ne katılacak
07:57 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Siyasi Partiler Kanunu’nun “oylamaya hile karıştırılması” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle istemiyle iddianame hazırladı.
07:37 İletişim Başkanı Duran, “Türkiye, savunma sanayisinde köklerinden aldığı ilhamla ufuklara yürüyen büyük bir başarı hikayesi yazıyor” …
07:14 Dosta Güven, Düşmana Korku: Gök Vatan’ın Zırhı Çelik Kubbe
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…
02.09.2025
A+
A-

* İran Cumhurbaşkanı, Pakistan Başbakanı ile yaptığı görüşmede, iki ülke halkı arasında hiçbir mesafe bulunmadığını hissettiklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi, ayrıca işbirliğinin önündeki engellerin kaldırılmasını arzuladıklarını söyledi.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Rebecca THORN

ÇİN (Şangay), 02 EYLÜL 2025 – Rebecce THORN’un Şangay’dan aktardığı haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Çin ziyaretinin ilk programında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşerek memnuniyetini dile getirdi.

Pezeşkiyan, “İki ülke halkları arasında hiçbir mesafe olmadığını düşünüyoruz ve iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda güçlendirmek ve derinleştirmek ve işbirliğini genişletmenin önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz.” söylediğini aktardı.

İran Cumhurbaşkanı, Müslüman ülkelerin ortak sorunların çözümü için ciddi işbirliği yapması gerektiğine derin bir inanç beslediğini vurgulayarak, “İslam toplumlarının yoksulluk, çatışma ve çeşitli sorunlarla karşı karşıya olması benim için kabul edilemezdir. Neden sorunların çözümünde birlikte çalışmayalım? İnanıyorum ki, İslam ülkelerinin farklı alanlardaki elitleri ve aktörleri azim ve irade ile işbirliği yaparlarsa, sorunların çözümü ve ortak yüce hedeflere ulaşılması için gerekli zemin oluşacaktır.” diye sözlerine ekledi.

Pezeşkiyan, Pakistan halkının sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaşları için bir kez daha başsağlığı dileyerek şunları söyledi: “İklim değişikliği ve onun etkileri, büyük ölçüde bilimsel ve modern bilgiye dayalı başarılarla yönetilebilir. İran İslam Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti ile çeşitli alanlarda işbirliğine hazırdır. Böylelikle iki millet ve bölge halkları için barış, refah, huzur ve kalkınmayı artırabiliriz.”

İran Cumhurbaşkanı sözlerinin bir bölümünde, Gazze’deki İsrail rejiminin artan suçlarına da değinerek şöyle konuştu: “Şaşkınım ki, medeniyet, insan hakları ve barışı savunduğunu iddia eden dünya bu suçlar karşısında yalnızca sessiz kalmakla yetinmiyor, aynı zamanda silah ve teçhizat göndererek bunların sürmesine destek de veriyor. İnsanlardan su, gıda ve ilaç esirgenmesi, çocukların, kadınların ve erkeklerin açlıktan ölmesi kesinlikle kabul edilemez ve gayriinsanidir.”

Pakistan Başbakanı ise bu görüşmede, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın ülkesindeki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir kez daha taziyede bulunmasına teşekkür ederek, Cumhurbaşkanından en sıcak selamlarını İran İslam Devrimi Lideri’ne iletmesini rica etti. Şahbaz Şerif ayrıca, Pezeşkiyan’ın son Pakistan ziyaretinin iki ülke arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı anlayışın daha üst seviyelere çıkarılması açısından son derece yapıcı ve yararlı olduğunu açıkladı.

Şahbaz Şerif şöyle devam etti: “Ziyaretiniz, Pakistan halkını derinden mutlu etmiş ve iş insanlarımız ile ekonomideki aktörlerimizde büyük bir heyecan uyandırmıştır. İki ülke arasında heyetlerin değişimi ve temasların artırılmasıyla bu ziyaretin hedef ve kazanımlarını daha hızlı gerçekleştirmeliyiz. İki taraflı işbirliği farklı alanlarda doğru bir yolda ilerliyor.”

Pakistan Başbakanı, İran ve Pakistan’ın bölgedeki İslam bloğunun iki üyesi olarak, İslam’ın yüce hedeflerinin gerçekleşmesi için işbirliği yapabileceklerini ve hatta yapmaları gerektiğini vurgulayarak şöyle ifade etti: “Tüm Müslümanlar ve İslam ülkeleri, Gazze’deki İsrail’in soykırımı ve Filistinlilerin haklarının gaspına karşı tek ses olmalı ve onların haklarını güçlü bir şekilde savunmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.