* TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci Mustafa SALMAN, Spor Gündemi’nde öne çıkan haberleri siz okurlar için derledi…
* Detayı haberimizde!…
TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency
Gazeteci* Mustafa SALMAN, 11 MAYIS 2025
*** Trendyol 1. Lig’in şampiyonu Kocaelispor son maçında sahaya, Ankara Keçiörengücü futbolcuları ve teknik ekibinin alkışları arasında çıktı.
Trendyol 1. Lig’in 35. haftasında matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan eden ve Süper Lig’e yükselme hakkı elde eden lider Kocaelispor son maçına alkışlar ve çiçekler eşliğinde çıktı.
Ligin 38. ve son haftasında Ankara Keçiörengücü’nü konuk eden ve ‘Tiryakinim’ şarkısı eşliğinde tünelden çıkan Kocaelisporlu futbolcular ve teknik ekip, başkent takımı futbolcularının oluşturduğu koridordan alkışlar arasından geçerek sahaya geçti.
*** Trendyol 1. Lig’in 38. ve son hafta maçında lider Kocaelispor, Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü’nü 4-1 mağlup etti.
Stat: Yıldız Entegre Kocaeli
Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Muhammet Ali Doğan, Hüseyin Kıvanç Durmaz
Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Ahmet Oğuz (Dk. 86 Mikdat Çil), Onur Öztonga, Appindangoye (Dk. 80 Mesut Can Tunalı), Muharrem Cinan (Dk. 80 Mustafa Ege Bilim), Vukovic, Samet Yalçın, Cihat Çelik (Dk. 56 Tarkan Serbest), Furkan Gedik (Dk. 57 Yunus Emre Gedik), Mendes, Oğulcan Çağlayan
Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü: Mehmet Erdoğan, Uğur Kaan Yıldız, Oğuzhan Ayaydın (Dk. 84 Emin Metehan Ataşsalar), Süleyman Luş, Ali Dere (Dk. 87 Mustafa Fikret Yıkılmaz), Traore (Dk. 68 Hamza Kılıç), Marcos Silva, Hasan Ayaroğlu, Oğuzcan Çalışkan, Alper Burak Duman, Dembele (Dk. 46 Abdülkadir Çelik)
Sarı kartlar: Dk. 22 Uğur Kaan Yıldız (Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü), Dk. 45+3 Oğulcan Çağlayan (Kocaelispor)
*** Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında kümede kalmayı yakından ilgilendiren maçta Net Global Sivasspor ile Sipay Bodrum FK 0-0 berabere kaldı.
Ligin 35. haftasında kritik maçta Sivasspor ile Bodrum FK karşı karşıya geldi.
Kümede kalmak için mücadele veren iki takımın maçında gol sesi çıkmadı.
İki takım da puanını 35’e çıkardı.
İlk yarıdan dakikalar
7. dakikada Bardhi sağ kanattan ortaladı, ceza sahası içindeki Puscas’ın vuruşunda top kale direğinin yanından auta gitti.
9. dakikada Rodrigues’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Tolga Ciğerci’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.
21. dakikada Bardhi sol kanattan aldığı topla ceza sahası önüne kadar girdi. Bardhi’nin sert şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
27. dakikada Tolga Ciğerci sol kanttan aldığı topu ceza sahası önüne kadar sürdü. Tolgan Ciğerci’nin sert şutunu kaleci De Sousa çeldi. Defans topu kornere gönderdi.
34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fredy’nin sert şutunda defansa çarpan top kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıdan dakikalar
48. dakikada Uğur Çiftçi’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta top Koita’nın önünde kaldı. Koita’nın ceza sahası içindeki vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.
50. dakikada Koita’nın pasında topla buluşan Tolga Ciğerci’nin vuruşunda, kale direğinin yanına çarpan top auta gitti.
83. dakikada Radakovic’in ceza sahası dışından sert şutunda, De Sousa meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
*** Beşiktaş Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda eski başkan Ahmet Nur Çebi, oyunu kullandı. Çebi, “Hep birlik ve beraberlikten bahsediliyor. Birlik ve beraberliği temenni edenlerden benim ricamdır, Beşiktaş’ta çürük olanları ayırsınlar” dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılan kongrede Çebi, 3. sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi.
Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Çebi, hayırlı olsun dileğinde bulunarak, “Her seçim yenilenme demektir. İnşallah Beşiktaş’ımız için hayırlı, uğurlu olur. Zor günlerden geçiyoruz. Çok yanlış şeyler oldu, olmaması gereken şeyler oldu. İnşallah bunların hepsinin bugün sonlandığı bir gün olur. Hep birlik ve beraberlikten bahsediliyor. Biz de taraftarız. Çürük yumurtaları ayıklamadığımız müddetçe birlik ve beraberlik projemiz suya düşer. Birlik ve beraberliği temenni edenlerden benim ricamdır, çürük olanları ayırsınlar.” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş Kulübünde değişmesi gerek çok şey olmadığını vurgulayan, “Sadece kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Beşiktaş’ı değiştirecek halimiz yok. Beşiktaş belli bir Beşiktaş’tır. Duruşu vardır, tarzı vardır. Önce Beşiktaşlı olanların Beşiktaşlı tavrına göre kendini değiştirmesi gerekiyor. Önce Beşiktaşlının tavrını değiştirmeye gayret edelim.” diye konuştu.
Seçimin ardından Beşiktaş’ın toparlanması gerektiğinin altını çizen Çebi, “Tabii ki Beşiktaş’ın her zaman hedefi şampiyon olmaktır, en iyisini yapmaktır, başarılı olmaktır ama başarıya giden her yol mübah değildir. Önce kişilik ve tarzımızı, Beşiktaşlı duruşumuzu ön plana almalıyız.” dedi.
Ahmet Nur Çebi, “Anneler Günü”ne dair şu sözlerle konuşmasını tamamladı:
“Anneler, hepimizin sahipleri onlar. Babalar önemlidir ama anaların yeri dolmaz. Annelerimizin hepsinin ellerini öpüyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Annelerinin kıymetini bilen Beşiktaşlılar zaten Beşiktaş’ın değerini bilmiş olurlar. Beşiktaş’ı biraz anne gibi görmeye çalışalım, sahiplenelim.”
*** Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor’u deplasmanda 2-0 yenen lider Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk’a Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Morinho’nun “Ligin sonucu başlamadan belliydi” şeklindeki sözleri soruldu.
Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor’u deplasmanda 2-0 yenen Galatasaray, takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki 8 puanlık farkı koruyarak şampiyonluk için geri sayıma geçti. Sarı-kırmızlı ekibin teknik direktörü Okan Buruk, maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Buruk’a Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Morinho’nun “Ligin sonucu başlamadan belliydi” şeklindeki ifadeleri soruldu. Okan Buruk, şunları söyledi:
“Genel olarak buna çok girmek istemiyorum. Çünkü gerçekten şu an kime sorarsanız sorun Türkiye’nin en başarılı takımı oyun olarak da bence kadro yapısı olarak da Galatasaray’ın olduğunu söyleyecek. Biz de zorlu dönemler geçirdik. Bizim de zaman zaman iyi oynamadığımız dönemler oldu ama özellikle rakibimize karşı hem puan olarak üstünlük kurduk hem maçlara baktığımızda rakibimize karşı çok rahat maçlar kazandık. O yüzden bence sahada da çok net bir üstünlük kurduk. Genel olarak baktığımızda da ligde de çok büyük bir üstünlük kurduk bu da puan durumundan çok açık bir şekilde belli.“
*** Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray’a sahasında 2-0 yenilen Trabzonspor’un teknik direktörü Fatih Tekke, rakipleriyle oynayacakları kupa finaline ilişkin olarak, “Trabzonsporumuzun bence bu yılki en önemli maçı çarşamba günü” dedi.
Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray’a sahasında 2-0 yenilen Trabzonspor’un teknik direktörü Fatih Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Tekke, “Bugün top rakipteyken iyi oynamamız gerekiyordu.” ifadesini kullanarak, “Bence bunu çoğu bölümlerde riskli bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum. İkinci toplarda belki yüzde elli yüzde elli daha başarılı olmamız lazımdı çünkü onlara çok çalışmıştık. Bugün biraz daha topun bizde kalması gerekiyordu. Ama bence kırılma noktaları rakipteyken pozisyonlar da verdik hatalar da yaptık.” ifadelerini kullandı.
İlk yarı iki tane pozisyon bulduklarını dile getiren Tekke, şöyle devam etti:
“Onlardan bir tanesinin gol olması lazımdı. Bu olmayınca biraz daha farklı bir şey düşünmüştüm fakat maalesef öngöremediğimiz sakatlıklar oldu. Özellikle Enis’in ilk dakikalarda değişme zorunluğu son bölümde de Okay’ın değişmesi. Genel hatlarıyla çok iyi bir kadroya karşı oynadık. Bugün sadece baskıda Muslera’yı boş bıraktık. Golün de bir tanesi duran top, onda da hatamız var. Diğer gol de zaten geçişten oldu. Gol pozisyonu varken ayağımızdaki topu kaptırdık. Yaptığımız küçük bir hatadan dolayı cezalandırıldık, ki rakip takımda zaten o yönde yetenekli oyuncu çok fazla. Şimdi önümüzde bizim için en değerli maçı var. Kolay bir maç mı, hayır. Bugün Galatasaray takımını zorladığımızı düşünüyorum.“
Tekke, kupa maçının daha farklı olacağını ümit ettiğini belirterek, “Savic’in durumu yarın belli olacak veya salı gününe kadar bakacağız. Okay’ın durumunu bilmiyoruz. Enis büyük ihtimalle herhalde 2-3 hafta gibi gözüküyor belki daha fazla. Şimdi maç sonunda ‘iyi ki rotasyon yapmışım’ diyorum. Çünkü Trabzonsporumuzun bence bu yılki en önemli maçı çarşamba günü. Umarım oradan kupayla mutlu bir şekilde taraftarımızı mutlu edeceğiz. Geleceğimiz adına Avrupa kupalarında başlayarak devam etmek bizim için çok çok önemli ve değerli. Umarım bunu başarırız. Ama bizim her maçımız zor oluyor. O maç da zor olacak. Umarım biz kazanırız.“ şeklinde konuştu.
TÜHA HABER / Barcelona’da gündem teknik direktör Ronald Koeman. İspanyol basını, arka arkaya alınan başarısız sonuçların ardından, yeni çalıştırıcı arayışlarının başladığını öne sürdü. Önce La Liga, ardından da Şampiyonlar Ligi’ndeki kötü sonuçlar, Barcelona’yı yeni arayışlara itti. İspanyol medyası, Atletico Madrid maçından önce teknik direktör Ronald Koeman’ın büyük bir baskı altında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “İlk Oyum AK Parti’ye İlk Oyum Erdoğan’a Programı”nda gençlerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası’na çeyrek finalde veda eden ve Manchester United’ın sözleşmesini feshettiği Cristiano Ronaldo hakkında da konuştu. Erdoğan, Ronaldo’nun yeni adresini de “Aldığım bilgilere göre...
İSTANBUL-TÜHA HABER / Fraport TAV Antalyaspor teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, Galatasaray maçından sonra yaptığı açıklamada, “3 puan almak için gelmiştik ama bunu başaramadık” dedi. Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Fraport TAV Antalyaspor deplasmanda karşılaştığı Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, “Galibiyetinden...
Kocaelispor kulübü ile İsmet Taşdemir arasında 1,5 yıllık anlaşma sağlandı. TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Kocaelispor kulübünden yapılan açıklamaya göre, İsmet Taşdemir ile 1,5 yıllık anlaşmanın sağlandığı bildirildi. Kulüp basın sözcüsü Fazile Bozkurt yaptığı yazılı açıklamada; “kulüp başkanımız ve yönetim kurulu İsmet Taşdemir ile 1,5 yıllık anlaşma sağlamıştır. Detaylı...
* Galatasaray, Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında hezimet yaşadı. Sarı kırmızılılar maçı 5-0 kaybetti. * Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk mağlubiyeti yorumladı. TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta Beşiktaş, sarı kırmızılılara hezimet yaşattı. Siyah beyazlılar mücadeleyi Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun golleriyle...
TÜHA HABER / Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) takviminin dokuzuncu durak noktasının ikinci yarışını podyumda tamamladı. İspanya’daki Barselona Pisti’nde gerçekleştirilen ikinci yarışta harika bir performans ortaya koyan Toprak Razgatlıoğlu bu sonuçla puanını 399’a yükseltti. İlk yarışta motosikletindeki sorun...