enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:54 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:44 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:10 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

15 Temmuz’un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar

15 Temmuz’un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar
15.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki saldırıda şehit olan Erzurumlu Oğuzhan Yaşar’ın ailesi, evlat acısının yanı sıra şehadetin gururunu da yaşıyor.

15 Temmuz'un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar - YouTubeErzurumlu Oğuzhan Yaşar, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki saldırıda şehadet şerbetini içti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar’ı, “23 yaşında, bir 95 boyunda bir fidan” sözleriyle anlattı.

Koca yürekli şehidin naaşının sığacağı tabut bile zor bulunmuştu cenazesinde.

Şehit Oğuzhan Yaşar’ın Erzurum’un Şenkaya ilçesinde yaşayan ailesi, evlat acısının yanı sıra şehadetin gururunu da yaşıyor.

Köye döneceklerini anlatan Necmiye Yaşar, oğlunun bir hafta sonra geleceğini söylediğini belirterek, “Oğuzhan dedi ki ‘anne benim işim var.’ Dedim ‘ne işin var.’ Demek ki işi de buymuş Rabbim onun anlına yazmış yazısını.” dedi.

Baba Ahmet Yaşar ise şunları anlattı:

“Selatuselam başladıktan sonra Oğuzhan’ım yatağından fırlıyor ve abisi durduramıyor. Muhammed Yalçın dediğimiz şehidimiz ile beraber yürüyorlar külliyeye. Hainlerin atmış olduğu kurşunlarla, attığı bombalarla, son ki bomba şarapnel parçası sol gözünden girmişti, 19 gün top hastanesinde yattı. Bütün müdahalelere rağmen tabipler tamamen umudu kesti.”

15 Temmuz şehidi 'tabuta sığmayan fidan', mezarı başında anıldı - Son Dakika Haber“23 yaşında, 1,95 boyunda bir fidan”

Kahramanlığı ile tarihe sığmadığı gibi naaşı da tabuta sığmadı Oğuzhan Yaşar’ın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehadetinin ardından onu şu sözlerle anlatmıştı:

“Dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş ve morgda da şöyle bir cemalini göreyim istedim. İndim bir de cemalini izledim. 23 yaşında, 1,95 boyunda bir fidan.”

Şehit Yaşar’ın ikinci tabuta da sığmadığını ifade eden baba Yaşar, “Üçüncü tabutu getirdiler üçüncü tabuta zor ki sığdı. Çünkü 1,95 boyu ve çocuk dolgundu ama vatan sevgisi vardı.” dedi.

Tabuta Sığmayan Erzurumlu Şehit | Erzurum Pusula GazetesiHasret ve gurur bir arada

Yaşar’ın ailesi, yokluğunun acısını hatıraları ile dindirmeye çalışıyor. Her şehit ailesi gibi onlar için de hasret ve gurur bir arada.

Anne Necmiye Yaşar, oğlunun tişörtünü kokladığını, onunla avunduğunu, fotoğrafları ile avunduğunu, kolyesiyle avunduğunu anlattı.

“Bir Oğuzhan’ım gitti ama binlerce Oğuzhan şu anda hayatta”

Ahmet Yaşar ise “Vatan için bir Oğuzhan’ım gitti ama binlerce Oğuzhan şu anda hayatta, yuvaları kuruluyor ve gençlerimiz Allah’a şükür geziyorlar.” dedi.

Haber: Mikail Kurban & Erzurum

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.