enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

15 Temmuz’un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar

15 Temmuz’un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar
15.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki saldırıda şehit olan Erzurumlu Oğuzhan Yaşar’ın ailesi, evlat acısının yanı sıra şehadetin gururunu da yaşıyor.

15 Temmuz'un tabuta sığmayan şehidi: Oğuzhan Yaşar - YouTubeErzurumlu Oğuzhan Yaşar, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki saldırıda şehadet şerbetini içti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar’ı, “23 yaşında, bir 95 boyunda bir fidan” sözleriyle anlattı.

Koca yürekli şehidin naaşının sığacağı tabut bile zor bulunmuştu cenazesinde.

Şehit Oğuzhan Yaşar’ın Erzurum’un Şenkaya ilçesinde yaşayan ailesi, evlat acısının yanı sıra şehadetin gururunu da yaşıyor.

Köye döneceklerini anlatan Necmiye Yaşar, oğlunun bir hafta sonra geleceğini söylediğini belirterek, “Oğuzhan dedi ki ‘anne benim işim var.’ Dedim ‘ne işin var.’ Demek ki işi de buymuş Rabbim onun anlına yazmış yazısını.” dedi.

Baba Ahmet Yaşar ise şunları anlattı:

“Selatuselam başladıktan sonra Oğuzhan’ım yatağından fırlıyor ve abisi durduramıyor. Muhammed Yalçın dediğimiz şehidimiz ile beraber yürüyorlar külliyeye. Hainlerin atmış olduğu kurşunlarla, attığı bombalarla, son ki bomba şarapnel parçası sol gözünden girmişti, 19 gün top hastanesinde yattı. Bütün müdahalelere rağmen tabipler tamamen umudu kesti.”

15 Temmuz şehidi 'tabuta sığmayan fidan', mezarı başında anıldı - Son Dakika Haber“23 yaşında, 1,95 boyunda bir fidan”

Kahramanlığı ile tarihe sığmadığı gibi naaşı da tabuta sığmadı Oğuzhan Yaşar’ın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehadetinin ardından onu şu sözlerle anlatmıştı:

“Dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş ve morgda da şöyle bir cemalini göreyim istedim. İndim bir de cemalini izledim. 23 yaşında, 1,95 boyunda bir fidan.”

Şehit Yaşar’ın ikinci tabuta da sığmadığını ifade eden baba Yaşar, “Üçüncü tabutu getirdiler üçüncü tabuta zor ki sığdı. Çünkü 1,95 boyu ve çocuk dolgundu ama vatan sevgisi vardı.” dedi.

Tabuta Sığmayan Erzurumlu Şehit | Erzurum Pusula GazetesiHasret ve gurur bir arada

Yaşar’ın ailesi, yokluğunun acısını hatıraları ile dindirmeye çalışıyor. Her şehit ailesi gibi onlar için de hasret ve gurur bir arada.

Anne Necmiye Yaşar, oğlunun tişörtünü kokladığını, onunla avunduğunu, fotoğrafları ile avunduğunu, kolyesiyle avunduğunu anlattı.

“Bir Oğuzhan’ım gitti ama binlerce Oğuzhan şu anda hayatta”

Ahmet Yaşar ise “Vatan için bir Oğuzhan’ım gitti ama binlerce Oğuzhan şu anda hayatta, yuvaları kuruluyor ve gençlerimiz Allah’a şükür geziyorlar.” dedi.

Haber: Mikail Kurban & Erzurum

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.