enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Ukrayna’nın NATO üyeliğini istemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Ukrayna’nın NATO üyeliğini istemiyor
26.09.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalına verdiği röportajda, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemediğini öne sürdü.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas'a Amerika'da da sahip çıktı - Başka Gazete

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a röportaj verdi.

Röportaj sırasında Simmons, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin “barış” planında Ukrayna’nın NATO üyesi olmasının öngörüldüğünü söyledi ve Erdoğan’a Türkiye’nin bu olasılığa nasıl yaklaştığını sordu.

Erdoğan’ın yanıtı şu şekildeydi:

“ABD Ukrayna’nın NATO üyesi olmasını istemiyor. Birçok NATO üyesi Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bizim de bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım. Bunlar heyecanla adım atılacak konular değil. Bizler de karar verirken bütün NATO üyelerinin duruşunu dikkate alıyoruz.”

Simmons’ın Erdoğan’a yönelttiği bir diğer soru da Hamas ile ilgiliydi. NBC’nin Uluslararası Haberler Masası Şefi, Erdoğan’a “NATO üyesi olarak ABD’nin ‘terörist’ dediği Hamas’a ev sahipliği yapmanızı eleştirenler var. Siz de teröristlere karşı olduğunuzu söylüyorsunuz…” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buna yanıt olarak, “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim!” ifadelerini kullandı.

Erdoğan 1947’den itibaren 7 Ekim saldırılarını hazırlayan koşulların iyi anlaşılması gerektiğini de vurguladı.

“Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır” diye ekledi.

Gazze'de bombalanan bir okulda dolaşan çocuk
Gazze’de bombalanan bir okulda dolaşan çocuk,Reuters

Erdoğan: ‘BM işlevsiz bir kuruma dönüşüyor’

New York’ta Birleşmiş Milletler’in (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak için bulunan Erdoğan burada yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa değindi.

Erdoğan, “Gazze soykırımının önüne geçmek için daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

BM’nin “işlevsiz bir kuruma dönüşmeye başladığı” uyarısında bulunan Erdoğan, Gazze’deki çocukların, kadınların, sağlık görevlilerinin ve gazetecilerin can kayıplarına dikkati çekti.

“Ey İsrail’e kayıtsız şartsız destek verenler, bu katliamı seyretmenin, bu vahşete ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız?” diyen Erdoğan, “Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır” açıklamasında bulundu.

6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen bir gösteride İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin “kanının yerde kalmaması için her türlü hukuki mücadelenin verileceğini” de ekledi.

BM üyesi ülkelerin bir hafta süresince New York’ta bir araya geldiği BM’nin 79. Genel Kurulu oturumu başladı.

Oturum, BM 79. Genel Kurul Başkanı Kamerunlu Philemon Yong başkanlığında ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in konuşmasıyla açıldı.

“Gazze’deki durum hiç sona ermeyen bir kabus gibi ve tüm bölgeyi içine çekme tehdidi barındırıyor” diyen Guterres, “Lübnan, İsrail ve dünya halkları, Lübnan’ın yeni bir Gazze olmasını kaldıramaz” sözlerini sarf etti.

Erdoğan
Reuters

Biden: Savaş sona ermeli

Erdoğan, konuşmasının ardından dışarıda gazetecilere yaptığı açıklamada da, “ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail’in yanında değil karşısında yerini almalı” dedi.

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden yaptığı BM konuşmasında Gazze’deki savaşın sona ermesi ve ateşkesin imzalanması gerektiğini dile getirdi.

İsrail’in BM büyükelçisi Danny Danon ise ülkesinin Lübnan’ı işgal etme niyetinde olmadığını söyleyerek Genel Kurul’u ikiyüzlülükle suçladı:

“BM Büyükelçisi rehinelerimizin serbest bırakılması gerektiğini söylediğinde kurul sessiz kalıyor, ancak Gazze’deki acılardan bahsettiğinde inanılmaz bir alkış alıyor.”

Birleşmiş Milletler, Lübnan’ın İsrail’in düzenlediği saldırılar yüzünden 550’den fazla kişinin hayatını açıkladığı günde toplandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.