enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Dışişleri Bakanı: Gazze’de yaşanan korkunç acılar karşısında sabrımız tükeniyor

İngiltere Dışişleri Bakanı: Gazze’de yaşanan korkunç acılar karşısında sabrımız tükeniyor
07.03.2024
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ülkesinin İsrail’i, yardım yetersizliği nedeniyle açlıktan ölümlerin başladığı Gazze’deki ‘korkunç acılar’ karşısında sabrın tükendiği konusunda uyaracağını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Reuters’tan kaynaklı habere göre, İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile bugün görüşecek olan Cameron, Salı günü akşam geç saatlerde parlamentoda yaptığı konuşmada, İsrail’in işgalci güç olarak Gazze’ye yapılan yardımları ele alma şeklinin, uluslararası hukuka uygunluğu konusunda soru işaretleri yarattığını söyledi.

Cameron, Lordlar Kamarası’nın üst kanadına yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Gazze’de korkunç bir acı durumla karşı karşıyayız. Birkaç hafta önce bunun kıtlığa, hastalığa dönüşme tehlikesinden bahsetmiştim ve şu anda o noktadayız. İnsanlar açlıktan ölüyor, insanlar önlenebilir hastalıklardan ölüyor.”

İngiltere, tıpkı ABD gibi, İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına yanıt olarak başlattığı Gazze savaşına ilk başta destek verdi.

Ancak Cameron, ölen Filistinlilerin sayısının 30 bine yükselmesi ve Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazzelilerin çoğunun açlığın eşiğinde olduğu konusunda uyarması nedeniyle son haftalarda ateşkes çağrılarını artırdı.

Cameron, Şubat ayında Gazze’ye gönderilen yardımın, Ocak ayında teslim edilen miktarın yaklaşık yarısı kadar olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı;

“Artık sabrın tükenmesi ve bir dizi uyarının yapılması gerekiyor. Yarın İngiltere’yi ziyaret ettiğinde Bakan Gantz’la bir toplantı yapacağım.”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi rakibi Gantz ile Pazartesi günü Washington’da yaptığı görüşmede benzer ifadeleri kullandı.

Harris, daha önce oradaki koşulların ‘insanlık dışı’ olduğu uyarısında bulunarak, İsrail’i Gazze için ‘güvenilir’ bir insani plan hazırlamaya çağırdı.

BM ve diğer yardım kuruluşları, İsrail’i Gazze’ye yapılan yardımı engellemek veya kısıtlamakla suçladı, ancak İsrail bu suçlamaları reddediyor.

Cameron, çok sayıda malzemenin Gazze’ye gönderilmesinin ‘çift kullanımlı mallar’ olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de dile getirdi.

İsrail, Gazze’deki insani durumu iyileştirmeye kararlı olduğunu ve sivillere sağlanan yardımda herhangi bir sınır bulunmadığını iddia ediyor.

Tel Aviv ayrıca, yardımın miktarı ve hızına ilişkin sınırlamaların BM ve diğer kuruluşların kapasitesine bağlı olduğunu ileri sürerek, herhangi bir teslimat sorunu nedeniyle BM’yi suçladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.