enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
00:42 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu haftada da gündem yoğun olacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!
28.03.2024
A+
A-

Zimbabve Yükseköğretim Konseyi (ZİMCHE), Hindistan’dan 2 ve KKTC’den 4, Güney Kıbrıs’tan 1 olmak üzere toplam 7 üniversitenin akreditasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sahte diplomadan bir kişi daha tutuklandı!

TÜHA Haber’in Kıbrıs Postası’na dayandırdığı Gazeteci Vatan MEHMET’in haberine göre, Zimbabve’nin devlet destekli ve en yüksek tirajlı gazetesi olan The Herald’da geçtiğimiz hafta yayımlanan haberlerde yapılan uyarıda, kayıt olmayı düşündükleri veya çocuklarının eğitim almayı düşündüğü yabancı üniversitenin akreditasyon durumunu mutlaka teyit etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Hindistan’dan 2 üniversiteyle birlikte KKTC’den Girne Amerikan Üniversitesi , Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefkoşa Üniversitesi (Güney Kıbrıs) olarak tanımlanan bir üniversiteden alınan diplomaların kalite güvence ve standartlarına uymadığı için Zimbabve’de geçersiz sayılacağı bildirildi.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre söz konusu kararın ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile bir alakası yok.

Zimbabve kararının adı geçen üniversitelerin söz konusu ülkedeki kalite/güvence akreditasyon kurumları ile ilgili yükümlülük ya da gereğini yapmamalarından kaynaklandığı belirtildi.

Yükseköğrenim bürokrasisi, yabancı ülkelerin akreditasyon şirketleri ile iş birliği içinde belli periyotlarla akredite olmalarını düzenli olarak tavsiye ettiklerini ifade  ederek adı geçen bazı üniversitelerin (Girne Amerikan ve Lefke Avrupa) söz konusu ülke ile gerekli işlemleri başlattıklarını, bazı aksamalar olduğunu, bunun sebebini de bilmediklerini, süre aşımları gibi sebepler olabileceğini,  Zimbabve kararlarının ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile alakadar ya da bağlantılı olmadığını vurguladılar.

Mehmet Vatan (vatanmim) - Profile | Pinterest

Gazeteci* Vatan Mehmet

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.