enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!
28.03.2024
A+
A-

Zimbabve Yükseköğretim Konseyi (ZİMCHE), Hindistan’dan 2 ve KKTC’den 4, Güney Kıbrıs’tan 1 olmak üzere toplam 7 üniversitenin akreditasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sahte diplomadan bir kişi daha tutuklandı!

TÜHA Haber’in Kıbrıs Postası’na dayandırdığı Gazeteci Vatan MEHMET’in haberine göre, Zimbabve’nin devlet destekli ve en yüksek tirajlı gazetesi olan The Herald’da geçtiğimiz hafta yayımlanan haberlerde yapılan uyarıda, kayıt olmayı düşündükleri veya çocuklarının eğitim almayı düşündüğü yabancı üniversitenin akreditasyon durumunu mutlaka teyit etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Hindistan’dan 2 üniversiteyle birlikte KKTC’den Girne Amerikan Üniversitesi , Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefkoşa Üniversitesi (Güney Kıbrıs) olarak tanımlanan bir üniversiteden alınan diplomaların kalite güvence ve standartlarına uymadığı için Zimbabve’de geçersiz sayılacağı bildirildi.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre söz konusu kararın ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile bir alakası yok.

Zimbabve kararının adı geçen üniversitelerin söz konusu ülkedeki kalite/güvence akreditasyon kurumları ile ilgili yükümlülük ya da gereğini yapmamalarından kaynaklandığı belirtildi.

Yükseköğrenim bürokrasisi, yabancı ülkelerin akreditasyon şirketleri ile iş birliği içinde belli periyotlarla akredite olmalarını düzenli olarak tavsiye ettiklerini ifade  ederek adı geçen bazı üniversitelerin (Girne Amerikan ve Lefke Avrupa) söz konusu ülke ile gerekli işlemleri başlattıklarını, bazı aksamalar olduğunu, bunun sebebini de bilmediklerini, süre aşımları gibi sebepler olabileceğini,  Zimbabve kararlarının ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile alakadar ya da bağlantılı olmadığını vurguladılar.

Mehmet Vatan (vatanmim) - Profile | Pinterest

Gazeteci* Vatan Mehmet

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.