enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:57 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:21 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:26 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!

Zimbabve’nin KKTC üniversiteleri ile ilgili kararı “sahte diploma” ile ilgili değil!
28.03.2024
A+
A-

Zimbabve Yükseköğretim Konseyi (ZİMCHE), Hindistan’dan 2 ve KKTC’den 4, Güney Kıbrıs’tan 1 olmak üzere toplam 7 üniversitenin akreditasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sahte diplomadan bir kişi daha tutuklandı!

TÜHA Haber’in Kıbrıs Postası’na dayandırdığı Gazeteci Vatan MEHMET’in haberine göre, Zimbabve’nin devlet destekli ve en yüksek tirajlı gazetesi olan The Herald’da geçtiğimiz hafta yayımlanan haberlerde yapılan uyarıda, kayıt olmayı düşündükleri veya çocuklarının eğitim almayı düşündüğü yabancı üniversitenin akreditasyon durumunu mutlaka teyit etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Hindistan’dan 2 üniversiteyle birlikte KKTC’den Girne Amerikan Üniversitesi , Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefkoşa Üniversitesi (Güney Kıbrıs) olarak tanımlanan bir üniversiteden alınan diplomaların kalite güvence ve standartlarına uymadığı için Zimbabve’de geçersiz sayılacağı bildirildi.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre söz konusu kararın ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile bir alakası yok.

Zimbabve kararının adı geçen üniversitelerin söz konusu ülkedeki kalite/güvence akreditasyon kurumları ile ilgili yükümlülük ya da gereğini yapmamalarından kaynaklandığı belirtildi.

Yükseköğrenim bürokrasisi, yabancı ülkelerin akreditasyon şirketleri ile iş birliği içinde belli periyotlarla akredite olmalarını düzenli olarak tavsiye ettiklerini ifade  ederek adı geçen bazı üniversitelerin (Girne Amerikan ve Lefke Avrupa) söz konusu ülke ile gerekli işlemleri başlattıklarını, bazı aksamalar olduğunu, bunun sebebini de bilmediklerini, süre aşımları gibi sebepler olabileceğini,  Zimbabve kararlarının ülkemizde devam eden “sahte diploma” soruşturmaları ile alakadar ya da bağlantılı olmadığını vurguladılar.

Mehmet Vatan (vatanmim) - Profile | Pinterest

Gazeteci* Vatan Mehmet

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.