enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zeytinoğlu: Kapasite kullanımlarındaki artışlar ihracata yansıyacak

Zeytinoğlu: Kapasite kullanımlarındaki artışlar ihracata yansıyacak
24.05.2022
A+
A-

KOCAELİ – TÜHA HABER / Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi, yaşanan artışların üretim ve ihracata yansımasını beklediklerini söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mayıs ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’na değerlendirdi.

Zeytinoğlu, “Oda olarak her ay düzenli olarak açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı mayıs ayında ilimizde yüzde 71.8 ile geçen aya göre 0.4 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan arttı. Merkez Bankası tarafından yüzde 78 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise geçen aya göre 0.2 puan, geçen yılın aynı ayına göre 2.7 puan arttı. Hem Türkiye genelinde hem Kocaeli’de kapasite kullanım oranlarındaki artışı memnuniyetle görüyoruz. Bu artışın, üretim ve ihracata da yansımalarını göreceğimizi bekliyoruz” dedi.

SEKTÖRLERİN DURUMU

Sektörlere yönelik açıklamasında; kimya, makine, metal, elektrik elektronik, plastik ve kauçuk sektörleri kapasite kullanım oranlarının genel ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Mayıs ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının haziran ayı iç ve dış piyasadaki beklentilerine baktığımızda; firmaların yüzde 17’si iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 27’si azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 56’snda ise iç sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. İhracat yapan firmaların ise yüzde 22’si dış siparişlerinin haziran ayında arttığını belirtirken, yüzde 24’ü azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 54’ünde alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.