enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunus Emre Enstitüsünden Azez’de nevruz kutlaması

Yunus Emre Enstitüsünden Azez’de nevruz kutlaması
21.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunus Emre Enstitüsü, Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde, baharın gelişini simgeleyen nevruzu kutlamak amacıyla etkinlik düzenledi. Ünlü sanatçı Şükriye Tutkun’un sahne aldığı etkinlikte, barış ve kardeşlik mesajı verildi.

Türkiye’nin girişimiyle terörden arındırılan Suriye’nin Azez kentinde Nevruz kutlamaları yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü öncülüğünde düzenlenen “Umudumuz çiçek açıyor” adlı etkinlik çerçevesinde söylenen Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılarla kardeşliğin önemine dikkat çekildi.

Şükriye Tutkun sahne aldı

Suriye’de terörden arındırılan ve özgürleştirilen bölgelerde ilk kez bir sanatçı konser verdi.

Ünlü sanatçı Şükriye Tutkun ve Suriyeli gençlerin sahne aldığı etkinliklerde, barış mesajı verildi.

“Bu insanların bize ihtiyacı var”

Konser sayesinde savaş mağdurlarının moral bulduğunu söyleyen Sanatçı Şükriye Tutkun, “Hep birlikte türkü söylerken gördüm ki bu insanlar, buradaki dostlar, savaştan acı çekmiş. Bu insanların bize ihtiyacı var. Zaten Türkiye çok yardımcı olmuş. Bizlerin de onlara moral olarak destek olmamız lazım” dedi.

“Güzel vakit geçirdik”

Eğlenceli vakit geçirdiğini söyleyen bir kadın, “Baharın gelişini Azez’de böyle bir etkinlikle kutladığımız için çok mutluyuz. Şarkılar dinleyerek güzel vakit geçirdik. Azez halkı olarak böyle moral etkinliklere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bir erkek ise, “Azez’de Araplar, Kürtler ve Türkmenler arasında kardeşlik bağını güçlendirecek böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Anne ile oğulun duygusal buluşması 

Etkinlik öncesi 8 yıldır annesini göremeyen bir genç ile anne kavuştu.

İç savaşta Türkiye’ye sığınan anne ile oğlunun buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.