enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’dan Papa’ya Ayasofya çağrısı

Yunanistan’dan Papa’ya Ayasofya çağrısı
22.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Papa Françesko’yu Ayasofya tartışmasında uluslararası ağırlığını koymaya çağırdı. İstanbul’da ise ilk namaz için hazırlıklar sürüyor.

Türkiye’nin Ayasofya’nın ibadete açma kararına Yunanistan’ın tepkisi sürüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (KNA,DHA /SSB, HS)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Papa Françeşko’ya Ayasofya tartışmasında devreye girmesi ve uluslararası ağırlığını koyması çağrısında bulundu. Yunan basınında çıkan haberlerde, Sakelaropulu’nun Papa ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve Papa’ya Türkiye’nin kararından vazgeçirilmesi ve Ayasofya’nın tekrar müze haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yunan basınına göre, Papa Françesko da Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının siyasi olduğu konusunda Yunan Cumhurbaşkanı’nın görüşlerine katıldığını belirtti. Papa Françesko’nun konumu el verdiğince Ayasofya’nın tekrar müze haline getirilmesi için çalışacağını söylediği de aktarıldı.

İlk namaz için hazırlıklar sürüyor

Türkiye’de Danıştay’ın, Ayasofya’ya müze statüsü verilmesini öngören 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadete açılmak üzere Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine yönelik kararı imzalamıştı. Yunanistan başta olmak üzere karara birçok ülke tepki göstermişti.

Ayasofya’da ilk namazı 24 Temmuz’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Sosyal mesafe kuraları uyarınca Ayasofya içerisinde sınırlı sayıda kişinin namaz kılmasına imkan verilecek.

Ayasofya içerisinde hazırlık çalışmaları sürerken çevresindeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Sultanahmet Meydanı’na girişler çelik bariyerlerle kapatıldı. Öte yandan hem ulusal hem de uluslararası basının ilgisinin yoğun olması sebebiyle açılış için Ayasofya Camii önüne basın platformu kuruluyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.