enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 SPD Başkanı Yıldız : Kuruyan Göllerimiz ve Kesilen Sularımızın Nedeni Benzer !
23:02 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sahte diploma soruşturmasına ilişkin, yargı sürecinin devam ediyor
22:33 Bakan Tunç: Kamu hizmetlerinin güvenliği hayati önemdedir
22:22 Kocaelispor lig için olumlu sinyaller veriyor!
21:54 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency, Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde
07:26 Aceleci Tepki Siyasetine Hapsolmak
07:25 Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), faaliyete geçtiği günden bugüne yapılan 52 bin 749 başvurudan 50 bin 770’ini sonuçlandırdı…
07:15 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan Türkiye Kültür Yolu Festivali’den notları!
07:13 Avrupa’nın en büyük bankalarının hisseleri geçtiğimiz hafta itibariyle Küresel Finans Krizi’nden bu yana en yüksek seviyelere ulaştı…
07:11 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
07:07 Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın 10’uncusu Tamamlandı: Gençler Büyükada’da Buluştu
07:02 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnanıyorum ki komisyonumuz tarihi misyonu layıkıyla gerçekleştirecek
07:00 Azerbaycan ve Ermenistan Barış Görüşmeleri : Abu Dabi
07:00 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
06:55 Sahte Diplomalı Akademi: Türkiye’nin Çürüyen Liyakat Sistemi
06:26 İzmir’de bugünden itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
22:21 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik: Yunanistan’dan husumet içeren açıklamalar” olur mu?…

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik: Yunanistan’dan husumet içeren açıklamalar” olur mu?…
05.05.2025
A+
A-

* 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Bilimsel Danışmanı Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik kaleme aldığı “Yunanistan’dan husumet içeren açıklamalar” olur mu?…” başlıklı yazısında, kendisiyle titizlikle “yumuşama” dönemi yaşadığımız Yunanistan’dan Türkiye’ye yeni husumet ifadeleri olduğuna dikkat çekti.

* Tugay Uluçevik, her birinin “düşmanımın düşmanı benim dostumdur” zihniyetinin en bariz yansıması olduğunun altını çizdi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tugay Uluçevik - 1000Kitap

Tugay ULUÇEVİK, E. Büyükelçi, Bilim Danışmanı

ANKARA, 05 MAYIS 2025 – Yunan Devlet adamları, Ermeni radikal unsurlarının ve militanlarının tarihî gerçekleri saptırarak Osmanlı Devleti’ne ve Türklere karşı ileri sürdürdükleri “Ermeni soykırımı” iddialarına bu 24 Nisan’da da alet olmakta beis görmemişler.

Yunanistan'dan husumet içeren  açıklamalar" olur mu?

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis bugün (24 Nisan) yayınladığı mesajında şunları dile getirmiş:

“Bugün, her türlü şiddet ve hoşgörüsüzlüğe karşı uyanık olarak 110 yıl önce Ermeni Soykırımı’nın 1,5 milyon kurbanının anısını, onurlandırıyoruz.

Yunanlar ve Ermeniler, tarih boyunca ortak tecrübelerle birbirine bağlanmıştır.

Ne de olsa, birçok zulüm kurbanı buraya sığınmış bulunmaktadır. Onlar millî dokumuzun bir parçası ve toplumumuzun yaratıcı bir kolu olmuştur. Bu yüzden iki halk arasında hakikat, onur ve adalet için ebedi bir yıkılmaz dayanışma oluşmuştur.”

Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan acziyetlerinin itirafı: Türkiye atılımlar yaptı biz de geriye doğru adımlar attık | Dünya Haberleri

Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias X platformundaki paylaşımında şöyle demiş:

“Ermeni Soykırımı Anma Günü’nü derin bir saygıyla anıyoruz. Yunan halkı zulüm ve soykırım deneyimlerini Ermeni halkıyla paylaşmaktadır. Tarihî gerçeğin tanınması insanlığın bir görevidir.”

Yunanistan Parlâmento Başkanı Nikitas Kaklamanis yayınladığı mesajında şunları ifade etmiş:

“Ermeni Soykırımı’nın resmi başlangıcından bu yana 110 yıl geçti.

O gün, Osmanlı Konstantinopolis’indeki Ermeni aydınların ve toplum liderlerinin çoğu tutuklandı, işkence gördü ve öldürüldü. Konstantinopolis’ten yüzlerce Ermeni onlarla birlikte asıldı.

Ermeni Soykırımı, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biridir. 1,5 milyon Ermeni’nin hayatına mal olmuş ve milyonlarcasının daha sürgün edilmesinin ve acı çekmesinin başlangıcı olmuştur.

Ve yine de, bu korkunç tarihi olaylardan 110 yıl sonra, Türkiye resmi olarak tarihi gerçeği inatla reddetmeye devam ediyor.

Ve bugün, tarihin ve yaraların şimdiki zamanla ve geleceğin umutlarıyla buluştuğu yerde, hepimizin kardeşlerimizin anısını hatırlama, onurlandırma ve koruma görevi var; bugün—Ermeniler, yarın—Küçük Asya, Pontus ve Kıbrıs halkı.

Çünkü ancak bu şekilde, hafıza ve sağduyuyla birleşebilir ve tarihin unutulmasına ve çarpıtılmasına karşı koyabiliriz.”

Görüşüme göre, tarihin sayfalarından 29 Mayıs 1453, 10 Ocak 1921, 1 Nisan 1921, 13 Eylül 1921, 30 Ağustos 1922, 9 Eylül 1922, 24 Temmuz 1923, 20 Temmuz 1974, 15 Kasım 1983 silinmeyeceğine göre, Türkiye ile Yunanistan arasında iyi komşuluk ilişkilerinin kurulması, Yunanistan’dan kaynaklanan sebeplerle, hayal ötesidir.

https://facebook.com/kyriakosmitsotakis

https://news.am

https://x.com/NikosDendias/status/1915345019109523816

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.