enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’da Afgan sığınmacı endişesi

Yunanistan’da Afgan sığınmacı endişesi
02.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Afganistan’dan olası bir “sığınmacı akınına” işaret ederek, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından,  Afgan sığınmacıların sayısının artabileceği ihtimali göç yolları üzerinde bulunan ülkelerde endişe yaratıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis Türkiye yakınlarındaki Sisam adasında bulunan sığınmacı kampını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

2015 yılında Suriye savaşını müteakip 1 milyon sığınmacı yasa dışı olarak Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışmıştı.

Mitsotakis’den ortak göç politikası çağrısı

Atina’ya dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada “2015 yılındaki gibi kontrolsüz sığınmacı akınlarına izin vermeyeceğiz” diyen Mitsotakis, Avrupa’nın Afganistan’ın komşuları ile Afganların bölgede kalması için görüşmesi gerektiğini kaydetti. Mitsotakis AB’nin ortak bir göç politikasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yunanistan’ın Perşembe günü 26 Afgan kadın ve avukatları ile ailelerini kabul ettiğini belirten Mitsotakis, ancak bu tür vakaların “istisna” olduğunun da altını çizdi.

Yunanistan Başbakanı “İnsan kaçakçıları ve Ege’yi geçmek isteyen müşterilerine bunun boşa harcanan para olduğu mesajını veriyoruz” şeklinde uyarıda bulundu.

Kamplar hapishaneye benzediği gerekçesiyle eleştiriliyor

Göç politikasını sertleştiren Yunanistan bu ay Sisam adasında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen sığınmacı kampını açtı. Ancak bu kamp insan hakları kuruluşları tarafından cezaevine benzediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Avrupa’nın en büyük sığınmacı kampı Yunanistan’ın Midilli adasındaki Moria, 8 Eylül 2020 tarihinde çıkan yangında kullanılmaz hale gelmişti. 12 binden fazla sığınmacıyı evsiz bırakan Moria mülteci kampındaki yangın sonrası evsiz kalan sığınmacılar için halen geçici barınaklarda varolma mücadelesi veriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.