enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
22:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
21:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’da Afgan sığınmacı endişesi

Yunanistan’da Afgan sığınmacı endişesi
02.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Afganistan’dan olası bir “sığınmacı akınına” işaret ederek, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından,  Afgan sığınmacıların sayısının artabileceği ihtimali göç yolları üzerinde bulunan ülkelerde endişe yaratıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis Türkiye yakınlarındaki Sisam adasında bulunan sığınmacı kampını ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

2015 yılında Suriye savaşını müteakip 1 milyon sığınmacı yasa dışı olarak Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışmıştı.

Mitsotakis’den ortak göç politikası çağrısı

Atina’ya dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada “2015 yılındaki gibi kontrolsüz sığınmacı akınlarına izin vermeyeceğiz” diyen Mitsotakis, Avrupa’nın Afganistan’ın komşuları ile Afganların bölgede kalması için görüşmesi gerektiğini kaydetti. Mitsotakis AB’nin ortak bir göç politikasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yunanistan’ın Perşembe günü 26 Afgan kadın ve avukatları ile ailelerini kabul ettiğini belirten Mitsotakis, ancak bu tür vakaların “istisna” olduğunun da altını çizdi.

Yunanistan Başbakanı “İnsan kaçakçıları ve Ege’yi geçmek isteyen müşterilerine bunun boşa harcanan para olduğu mesajını veriyoruz” şeklinde uyarıda bulundu.

Kamplar hapishaneye benzediği gerekçesiyle eleştiriliyor

Göç politikasını sertleştiren Yunanistan bu ay Sisam adasında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen sığınmacı kampını açtı. Ancak bu kamp insan hakları kuruluşları tarafından cezaevine benzediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Avrupa’nın en büyük sığınmacı kampı Yunanistan’ın Midilli adasındaki Moria, 8 Eylül 2020 tarihinde çıkan yangında kullanılmaz hale gelmişti. 12 binden fazla sığınmacıyı evsiz bırakan Moria mülteci kampındaki yangın sonrası evsiz kalan sığınmacılar için halen geçici barınaklarda varolma mücadelesi veriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.