enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan yine ayrımcılık yaptı

Yunanistan yine ayrımcılık yaptı
29.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Batı Trakya Türklerine ayrımcılıkta sınır tanımıyor. Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında görevli Türk öğretmenler, “aşılanacak eğitimciler” arasına dahil edilmedi.

Yunanistan’da Batı Trakya Türklerine yapılan ayrımcılıklar ve hak ihlalleri salgın döneminde daha da arttı.

Batı Trakya’da Türk azınlık okullarındaki öğretmenler, aşılanacak eğitimciler arasına dahil edilmedi.

İskeçe ve Gümülcine’deki iki azınlık ortaokul ve lisesinde görev yapan 37 eğitimcinin isimleri aşı listesinde yer almadı.

Yunanistan’da okulların açılacağının duyurulmasıyla eğitimcilere koronavirü aşısı yapılması için geçtiğimiz günlerde yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Atina azınlık haklarını çiğniyor

Buna göre, aşı yaptırmak isteyen eğitimcilerin başvuracakları “aşı randevu platformu” geçtiğimiz günlerde hizmete girdi.

Ancak, Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında görev yapan öğretmenlerin söz konusu platforma başvuruları kabul edilmedi.

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti Üyesi Avukat Ahmet Kara, konuyu, ilgili kurumlara sorduklarını belirtti:

“Neden böyle bir ayrımcılık olduğunu sorduk. Kendileri konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını, konuyu bakanlığa aktaracaklarını ve bakanlıktan kendilerine gelecek bilgiye göre bizi de bilgilendireceklerini ilettiler. Ama şu ana kadar henüz tarafımıza yapılmış resmi bir bilgilendirme, bunun sebebinin ne olduğunu açıklayan bir bilgilendirme yapılmış değil.”

Okulda görevli Hristiyan öğretmenler ise randevularını alabildi. Daha önce de Yunanistan farklı bir konuda ayrımcılık yapmış,,

Salgın kısıtlamaları çerçevesinde resmi bir yasaklama kararı olmamasına rağmen, Batı Trakya’daki camilerde ezan sesinin kısılmasını istemişti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.