enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor

Yunanistan Eleştirilere Rağmen Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetiyor
22.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Önümüzdeki ay turizm sezonunu açmaya hazırlanan Yunanistan, ABD ve diğer bazı ülkelerden gelecek turistler için karantina kısıtlamasını kaldırdı. Ancak Corona virüsü salgınının Yunanistan çapında ve ABD’nin bazı bölgelerinde halen büyük bir hızla devam etmesi, Yunan hükümetinin turizm sezonunu açmak için kısıtlamaları kaldırmada aceleci davrandığı kaygılarının artmasına yol açtı.

Yunanistan’ın yeni getirdiği kurallar, Pazartesi günü açıklanır açıklanmaz yürürlüğe girdi. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden turistler Yunanistan’da kaldırılan kısıtlamalar sayesinde Corona virüsü pandemisinin uluslararası seyahati felce uğrattığı 2020 yılı Mart ayından bu yana ilk kez karantina zorunluluğu olmadan seyahat edecek.

İsrail, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve AB üyesi ülkelerin vatandaşları, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Yunanistan’da tatil yapabilecek. Bu turistlerin yedi günlük karantina zorunluluğu olmadan Yunanistan’a giriş yapabilmesi için Covid-19 aşısı yaptırmış olmaları ya da Yunanistan’a varmadan 72 saat önce yaptırdıkları Corona testinin sonucunun negatif çıkmış olması gerekiyor.

Yeni kararla, salgın nedeniyle turizm sektörü ağır darbe alan ve seyahat pazarından büyük pay almayı garantilemeye çalışan Yunanistan, yaz tatil sezonu öncesinde turistlere yeniden açılan ilk Avrupa ülkelerinden biri oldu.

Ancak siyasi muhalifler, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin neredeyse dolu olması, 11 milyon nüfuslu ülkede sadece yüzde 10’luk bir kesime aşı yapılması ve pandeminin Yunanistan’da etkisini hala sürdürmesi nedeniyle hükümeti, ulusal sağlık komisyonunun uyarılarını dikkate almamakla suçluyor.

Hüküme t Sözcüsü Aristotelia Peloni ise yetkililerin sorumsuzca davrandığı şeklindeki suçlamaları reddetti.

Hükümetin sorumsuz davrandığı yönündeki herhangi bir iddianın aşağılayıcı olduğunu söyleyen Peloni, salgında uyulması gereken kuralları koymanın sağlık komisyonunun değil hükümetin görevi olduğunun altını çizdi. Sözcü, Yunanistan’ın ABD ve diğer ülkelerden turistlerin gelmesine izin verme kararının yakından takip edileceğini kaydetti.

Yunan hükümeti sözcüsü Peloni, bunun bir deneme süreci olduğunu, gereken şartları karşılayan turistlerin Yunanistan’ın deniz, güneş ve eğlenceli ortamından faydalanmak için otellerde konaklayabileceğini, ancak oteller dışında ülkede yaşayan halkla aynı sınırlamalara tabi tutulacaklarını söyledi.

Yaklaşık 200 Hollandalı turist, deneme sürecinin parçası olarak Yunanistan’a vardı.

Hollandalı turistler, Rodos adasında bir tatil köyünde sekiz gün boyunca konaklayacak.

Deneme sürecine katılan turistler sadece tatil köyündeki havuza, restoranlara ve otelin sunduğu diğer hizmetlere erişebilecek.

Aylardır aralıklarla devam eden kapanma süreçleri ve kısıtlamalardan giderek daha büyük rahatsızlık duymaya başlayan Yunan halkıysa turizm sektöründeki bu gibi deneyleri gördükçe yerel bazda uygulanan kısıtlamaları gözardı etmeye başlıyor; sokağa çıkıp “Corona partileri” düzenliyor.

Düzenlenen sokak partilerinden uzak duran ve kısıtlamalara uyanlar, yabancıların ülkeye gelmesine izin veren hükümetin Yunan halkını kapalı bir hayat sürmeye zorlamasını ve yaklaşan Yunan Ortodoks Paskalya kutlamaları için bile yaşadıkları ilçe dışına çıkmalarına izin verilmemesini haksızlık olarak görüyor.

Sağlık yetkilileriyse ülke çapında kısıtlamaların gevşetilmesinin yeni enfeksiyon vakalarını tetikleyeceği uyarısı yapıyor.

Yunan hükümeti, giderek artan memnuniyetsizliği ve kısıtlamaların yol açtığı bıkkınlığı gidermek için Mayıs ayı ortasına kadar yerel kısıtlamaların kaldırılabileceğini öne sürmeye başladı. Bu dönem, ilk büyük turist gruplarının ülkeye varmaya başlayacağı günlere denk geliyor.

Haber: Anthee Carassava / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.