enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Başbakanı Miçotakis : Türkiye’yle üst düzey görüşmeler yürütülüyor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis : Türkiye’yle üst düzey görüşmeler yürütülüyor
17.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye ile üst düzey diplomatlar vasıtasıyla görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı.

Haber ajanslarına göre, Miçotakis Çarşamba akşamı katıldığı bir etkinlikte, “Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşmedik ancak danışmanlarımız temas halindeler. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum… Eğer süreç böyle devam ederse, istikşafi görüşmelerin çok ama çok yakında başlatılmasına açığım” dedi.

Miçotakis açıklamasında, Türkiye’nin Avrupa ile diyalogu sürdürmek ya da “tek taraflı eylemlerine” devam ederek bunun sonuçlarına katlanmak arasında bir tercih yapması gerektiğini öne sürdü.

Yunanistan Başbakanı, “Tercih çok ama çok net bir şekilde ortada. Hepimiz, bu yolun yapıcı bir diyaloğa çıkacağını umuyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarına başlamasının ardından Yunanistan ve Kıbrıs ile karasuları ve kıtasahanlığı konularında yaşanan uyuşmazlıklar da gündeme geldi.

Ankara bu bölgelerin belirlenmesinde Yunanistan’ın anakarasına uzak mesafede bulunan adaların dahil edilmemesini, sınırların anakaraya göre tanımlanmasını istiyor. Yunanistan ise bu görüşü reddediyor.

İki ülkenin hak talep ettiği bölgelerde yapılan arama çalışmaları ve karşılıklı düzenlenen askeri tatbikatlar da Doğu Akdeniz bölgesinde tansiyonunun yükselmesine neden oluyor.

MSB: Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki toplantı NATO Karargahı’nda başladı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasındaki toplantının Brüksel’deki NATO Karargahı’nda başladığını açıkladı.

MSB’den yapılan açıklamada, “Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında ‘Ayrıştırma usullerinin’ ele alınacağı teknik toplantıların 4’üncüsü NATO Karargahı’nda başladı” denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Doğu Akdeniz’deki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.