enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…

YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…
15.04.2023
A+
A-

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, kaleme aldığı ‘YPG’den SDG’ye, HDP’den Yeşil Sol’a…‘ başlıklı yazısında, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin (Demokratik Birlik Partisi) ABD’nin Irak işgali sırasında Kandil’de (Suriye’de değil) kurulduğuna dikkat çekerek, PKK’nın “Başkanlık Konseyi” üyelerinin itiraflarında PYD’nin, ABD’nin siparişi üzerine kurulduğu bilgisi yer aldığının altını çizdi.

Yazar Kurtuluş TAYİZ yazısında, PYD’nin silahlı kolu YPG’nin (Halk Savunma Birlikleri) ise ABD’nin Suriye’de çıkardığı iç savaştan bir yıl sonra, 2012’de kurulduğunu hatırlatarak, PKK’nın Kandil’deki militan yapısının ana gövdesini oluşturduğu YPG’nin başına ise “Şahin Cilo” kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in getirildiğini belirtti.

Şahin Cilo’nun, “Mazlum Kobani” olana kadar PKK’da değişik kademelerde yöneticilik yapan bir isim olduğunu dile getiren TAYİZ, “Bir dönem örgütün Avrupa sorumlusu, bir dönem “Özel kuvvetler komutanı“, bir dönem “KCK Yürütme Konseyi Üyesi“. 2014’e kadar “Mazlum Kobani” isminde biri yok aslında. ABD’nin terör örgütü YPG’yle “Kobani” üzerinden işbirliği yaptığı Eylül-Ekim 2014 tarihi, Şahin Cilo’nun “Mazlum Kobani“ye dönüştüğü tarih” olduğunu yazdı.

Süleymaniye'de hedef alındığı iddia edilen Mazlum... | Rudaw.netAKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, Şahin Cilo’nun, “Mazlum Kobani“ye dönüşürken YPG de SDG (Suriye Demokratik Güçleri)’ne dönüşmeye başladığını, bu sürecin ABD’nin 2014-2015’te doğrudan Suriye’ye girmesiyle start aldığını ve YPG’nin, Aralık 2015’te yapılan konferansta adını “SDG” olarak değiştirdiğini aktardı.

Kurtuluş TAYİZ yazısında şunları da aktardı:

ABD'li generalden PKK/YPG itirafı! Bir günde SDG oldular - Takvim“ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, bu isim değişikliğinin arka planını şöyle anlattı: “Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve ‘Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?’ diyordu. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Mesela, YPG dışında kendinizi nasıl adlandırmak istersiniz? Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına ‘demokratik’ ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm.”

AB heyeti BDP ve HDP ile görüştü“Görüldüğü gibi SDG’nin isim babası bile Amerika. Örgütün kritik dönemlerdeki isim değişikliğine gitmesinin arkasındaki güç hep ABD olmuştur.” diyen Yazarı Kurtuluş TAYİZ yazısında, “PKK terörünün siyasallaşma sürecini de değişik isimlerle Amerika yönetmektedir. HDP’nin bugün Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girmesi aslında BDP’nin 2013’te HDP’ye iltica etmesinin bir tekrarı” olduğuna vurgu yaptı

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş TAYİZ, bu siyasal geçişlerin Anayasa Mahkemesi’ne bağlanmasının da son derece aldatıcı olduğuna dikkat çekerek, Kürtçü siyasetin dönüşümüne içerideki Amerika’nın yaptığı dokunuşlarla istikamet kazandırıldığını yazdı.

Yeşil Sol Parti'nin milletvekili aday listesi | Ankara GazetecisiPKK/HDP’nin yapısınının, bugün Yeşil Sol Parti adı altında Türk siyasal sisteminin göbeğine bir daha sökülmemecesine yerleştirildiğini açıklayan Kurtuluş TAYİZ yasının son bölümünde ise, “Türkiye’yi maceraya, hatta yıkıma sürükleyecek bu taşların içerideki Amerika tarafından döşendiği akıldan çıkarılmamalıdır. 15 Temmuz’da olduğu gibi millet, 14 Mayıs’ta Erdoğan’ı tekrar seçerek bu tuzağı bozacaktır” dedi.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.