enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
07:41 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
07:18 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
07:16 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
07:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
07:12 Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yıldız: “Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi”
07:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
07:01 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:57 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
15:56 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:47 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:49 Kahpe ASALA’nın yaptıklarını görmezden gelen Türk kökenli bir Hollanda siyasetçisi Çoşkun Çörüz’e tepki…
09:00 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
07:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
07:49 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: Türkiye kuraklık kıskacında!
07:41 Adalet Bakanı Tunç, “Cumhurbaşkanımıza maalesef ağza alınmayacak cümlelerle hakaret eden bir muhalefet anlayışı var”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Yönetilen veri güvenliği ve uyumluluk çözümü”

“Yönetilen veri güvenliği ve uyumluluk çözümü”
02.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Premier DC Veri Merkezi, işletmelerin en üst seviyede veri tabanı güvenliğine ulaşabilmeleri amacıyla yönetilen hizmetler portföyüne “yönetilen veri güvenliği ve uyumluluk çözümü”nü ekledi.

DataSunrise’ın Türkiye’deki tek distribütörü BMR Turkey iş birliğiyle başlatılan “yönetilen hizmet”, Premier DC Veri Merkezi’nin VMware ve Openstack tabanlı sanallaştırma platformlarında veya fiziksel sunucu ortamlarında sunulabiliyor. 

İş akışlarının hızla dijitalleşmesi, beraberinde kritik verilerin artan bir şekilde dijital ortama taşınmasını ve veri tabanlarında toplanmasını getiriyor. Artık her işletme, onlarca farklı veri tabanı arasından kendine uygun olanları seçiyor ve işletmeler sıklıkla birden fazla veri tabanını kullanmak zorunda kalabiliyor. Türkiye’de de son yıllarda Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) gibi gerek düzenleyici kurumlar tarafından yayınlanan kanun ve yönetmelikler açısından, gerekse verilerin çalınması gibi yaşanan olaylar açısından yoğun bir gündem oluşmaya başladı.

Bu ihtiyacı gören, kullanıcılarının her tür “tamamlayıcı yönetilen hizmet” ve “yönetim hizmetine” kolaylıkla ulaşmalarını hedefleyen Premier DC Veri Merkezi, yönetilen hizmetler portföyüne “yönetilen veri güvenliği ve uyumluluk çözümü”nü ekledi.

DataSunrise’ın Türkiye’deki tek distribütörü BMR Turkey iş birliğiyle başlatılan “yönetilen hizmet”, Premier DC Veri Merkezi’nin VMware ve Openstack tabanlı sanallaştırma platformlarında veya fiziksel sunucu ortamlarında sunulabiliyor.
“Bu iş birliğine çok değer veriyoruz”

BMR Türkiye - YOUR TRUSTED PARTNERHeterojen Veritabanı Ortamlarında Homojen Güvenlik Deneyimi” mottosuyla sunulan bu hizmetle ilgili olarak BMR Turkey CEO’su Burak Çetinay; “Premier DC Veri Merkezi, oldukça güvenli bir altyapının yanı sıra PCI DSS, ISO 27001 gibi güvenlikle ilgili çok önemli sertifikalara sahip ve işletmelerin güvenli, sürdürülebilir dijitalleşmesini hızlandırmayı  ön planda tutan bir veri merkezi. Dolayısıyla, DataSunrise gibi tamamlayıcı bir yönetilen hizmeti sunmak için çok uygun bir altyapı ve operasyon ortamı sağlıyor.  Premier DC Veri Merkezi’yle başlattığımız bu iş birliğine çok değer veriyoruz” dedi.

İşletmelerin büyük Capex harcamalarına girmeden, yani yatırım yapmalarına gerek olmadan aylık ödemelerle hızlıca devreye alabileceği bir hizmet sunduklarını belirten Burak Çetinay, ayrıca verilerin maskelenmesi, KVKK tarafından tanımlanan hassas verilerin yanı sıra işletmelerin kendilerinin belirleyebileceği özel tanımlı hassas verilere erişimin sınırlandırılması ve SQL injection, DDOS, Brute Force gibi saldırılar da dahil olmak üzere birçok riske karşı koruma sağlayan özelliklerin de Proxy modunda çalışan yazılım tabanlı bir çözüm olan DataSunrise ile çok kısa sürelerde işletmelerin hizmetine sunulabildiğini aktardı.

DataSunrise ile yönetilen veri tabanı güvenliği ve uyumluluk çözümü -  Türkiye'nin Gündem Konusu“Bu hizmeti talep eden şirketlere hızlıca sunacağız”
Premier DC Veri Merkezi ve SH Online Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, “Premier DC Veri Merkezi’nde bankalardan ödeme sistemlerine ve önde gelen e-ticaret sistemlerine kadar, kritik verileri işleyen işletmenin uygulama ve verileri saklanıyor. Bu yüzden veri güvenliğine yönelik altyapı ve hizmetlerin sağlanmasına oldukça önem veriyoruz. Heterojen veri tabanı ortamları için uygulama içinden değil de, bir proxy modunda çalışan ortamdan yapılan veri tabanı güvenliği yönetimi sayesinde, sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir veri tabanı güvenlik yönetimi ortamı sağlanıyor. DataSunrise Yönetilen Veri Tabanlığı Güvenliği hizmetini test edebilecekleri ortamı talep eden şirketlere, bu hizmeti hızlıca sağlayacağız. Bu amaçla bizimle veya BMR Turkey ile irtibata geçebilirler” şeklinde konuştu.


 
HABER : Sezin BULUM & İstanbul

***

Premier DC Veri Merkezi hakkında
Bilişim teknolojileri yatırımcısı Premier DC, aldığı ödüller ve yatırımlarla Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli bilişim markalarından biri haline gelen SadeceHosting’i kendi bünyesine kattı ve “Sh” markası altında A’dan Z’ye yeniden yapılandırdı. Türkiye’nin bölgesel veri üssü olma hedefine veriyi kullanma kapasitesi ve rakipsiz altyapısıyla rehberlik edecek olan Premier DC Veri Merkezi, halihazırda 50000+ Web Hosting, 4000+ Cloud Server, 6000+ Fiziksel Sunucu ve 100 Gbit üzeri aktif erişimle hizmet sağlıyor. Premier DC Veri Merkezi, Türkiye’nin önünde uzanan dördüncü sanayi devrimi yolculuğunda en temel veri yönetim ihtiyaçları arasında yer alan hız ve iş sürekliliğini, yaptığı akıllı yatırımlar ve geliştirdiği hizmet anlayışıyla veri odaklı bir gelecekte yer almak isteyen tüm kullanıcılara sunmaya hazır.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.