enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama

Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama
16.10.2024
A+
A-

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayete ilişkin arasında Mehmet Ağar’ın bulunduğu 16 sanık hakkında verilen beraat kararlarını onadı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Ankara’dan DW’nin Ankara Temsilcisi Gazeteci Alican ULUDAĞ’na dayandırdığı haberinde, 1993-1996 yılları arasında Ankara ve çevre illerde “Susurluk çetesi” tarafından işlendiği iddiasıyla açılan faili meçhul cinayetler davası, 26 Mayıs 2023 tarihinde karara bağlanmıştı.

Sanıkların beraatine hükmeden Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın açılmasına neden olan eski Özel Harekât Polisi Ayhan Çarkın’ın anlatımlarının “çelişkili” olduğunu öne sürerek, “masumiyet karinesi” gereği, “şüpheden sanıkların yararlanacağını” savundu. Bu karara itiraz geçen mart ayında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Müştekiler ise bu kararı Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 7 ayda dosyayı gündemine aldı.

Daire, “Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde nitelikli kasten öldürme” suçundan beraat kararı verilen dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski MİT görevlisi, emekli Yarbay Korkut Eken’in arasında bulunduğu 16 sanık hakkındaki kararı onadı.

Yargıtay, beraat kararında şu gerekçeyi yazdı:

“Yargılama sürecindeki işlemlerin usûl ve kanuna uygun olarak yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan ve dosya kapsamına göre yeterli olduğu anlaşılan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça gösterildiği, soruşturma ve kovuşturma aşamasında delillerin toplandığı bu haliyle eksik incelemenin bulunmadığı, hükme esas alınan raporların yeterli olduğu, deliller ile desteklenemeyen duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanlar ile delil niteliğine haiz olmayacak belgeler dışında başkaca delil bulunmaması nazara alınarak, Mahkemenin yargılama sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dava dosyası içeriğine göre, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından şüphe sanıklar lehine değerlendirilerek atılı suçlardan beraat kararları verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği anlaşılmakla, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümlerde hukuka aykırılık bulunmamıştır.”

Diğer yandan Daire, maktuller Behçet Cantürk, Yusuf Ekinci, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım yönünden ise 30 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesine hükmetti.

Gazeteci Alican Uludağ'ın yeni adresi belli oldu!

Gazeteci* Alican ULUDAĞ, DW

Alican Uludağ 2008’den bu yana gazetecilik yapan Alican Uludağ, yargı ve insan hakları gibi konulara odaklanıyor.alicanuludag
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.