enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
07:45 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
07:00 İnşaatı tamamlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yapay Zeka Dubai’de: Cesur yeni bir dünya

Yapay Zeka Dubai’de: Cesur yeni bir dünya
07.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Küresel salgın sonrası yapay zeka ne gibi çözümler sunabilir? Pandemi sağlıktan eğitime yapay zekanın sektörlerdeki yayılımını nasıl hızlandırdı. Euronews, bütün bunları keşfetmek için Dubai’nin karantina sonrası ilk büyük etkinliği olan Her Şey Yapay Zeka’yı (AI Everything) ziyaret etti.

Euronews’e,konuşan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yapay Zeka Bakanı Omar Bin Sultan el-Olama, “Pandemiye baktığınızda pandemiyle ilgili sorun, hareketli bir hedef olması. Çok hızlı yayılıyor. Çok fazla temas noktası var. Bu yüzden gerçekten insanların sahada işlerin nasıl değiştiğini anlamak için tüm verileri gözden geçirmesini sağlayamazsınız. Bu nedenle simülasyon amaçlı yapay zeka kullanılarak yapılacak çok iş var: Yapay zeka kullanarak virüsün nasıl yayıldığını anlamak ve virüsün yayılımını kontrol altına almak için stratejiler oluşturmak gibi” değerlendirmesinde bulundu.

Her Şey Yapay Zeka etkinliğinde konuşan American Hospital Dubai’nin tepe yöneticisi Şerif Beşara, salgın sürecinde yapay zekanın talebi öngörmeye ne kadar yardımcı olduğuna şaşırdığını söyledi.

Beşara, “Afet ve kriz komitesinde katıldığımız ilk toplantıyı ve hükümetlerin yapay zeka kullanarak özel sektörü gerçekten nasıl şaşırttığını hatırlıyorum. Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaç vaka görüleceğine ilişkin bize tahminlerini verdiler ve oldukça nettiler” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda ayrıca, cerrahlara komplikasyonları azaltmada ve enfeksiyonları ortadan kaldırmada yardımcı olan yapay zeka destekli robot cerrahlarla başarılı bir uygulama daha yapıldı.

Eğitimde yapay zeka insanın yerini alabilir mi?

Eğitim alanında uzaktan öğrenme ve evde eğitim, birçok aileye kaliteli öğrenimin önemini hatırlattı. Bu, birçok uzmanın insan dokunuşunun yerinin doldurulamayacağına inandığı bir alan.

Dubai Gelecek Vakfı’nda (Dubai Future Foundation), pedagojide yapay zeka denetimine ilişkin çalışma devam ediyor. İnsan faktörü ön planda ve merkezde tutuluyor.

Dubai Gelecek Vakfı’nda proje yöneticisi Mariam Obaid el Muhairi, “Yapay zekanın otizmli çocukların duyguları öğrenmesini desteklemek için kullanıldığını gördük. Bu, akıllı oyuncaklar dediğimiz yapay zeka aracılığıyla yapılıyor. Ancak bizim çok ilgili olduğumuz şey, yapay zekanın aynı zamanda öğretmenlere daha iyi öğretmelerinde nasıl yardımcı olabileceği. Ancak bütün bunlar insanın yerini alacak değil destekleyecek araçlar” ifadelerini kullanıyor.

Ameliyathanelerden kreşlere kadar her alanda pandemi, yapay zekanın benimsenmesini hızlandırdı ancak bazı şeyler her zaman bu insan dokunuşuna ihtiyaç duyacak gibi duruyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.