enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:08 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:57 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
00:19 Katil İsrail’in Başbakanı Netanyahu’dan, güvenlik toplantısının ardından orduya Gazze Şeridi’ne saldırı emri…
00:15 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Gebzede dün yaşanan faciayı izledi…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür
00:05  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
00:02 MarjinalSosyal YouTube Programı “Toplumsal Fayda Hikâyeleri”nin yeni bölümünde Ayşe Kırımlı’yı ağırladı
00:01 Hollanda’dan Gazeteci İlhan Karaçay’ın Mektubu: “O ADAM BENİM BABAM” Şarkısından Doğan Mucize…
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Mart Vapur İskelesi Otoparkını yüzde 85 tamamladı
00:01 Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yoğurtçuoğlu’ndan Suriye’de Umut ve Rehabilitasyon Hamlesi
21:29 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:47 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
06:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:04 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:03 Almanya Başbakanı Merz bugün Türkiye’ye geliyor
00:03 Günün önemli şirket haberleri
00:02 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat
15.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle sıvıyla temasın teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı olduğunu hatırlatıyor.

Serap Günal - Tüm Köşe Yazıları - Sayfa 1(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Enterprise Next‘den aktardığı haberine göre, Akıllı telefon gibi teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temasıyken, sonbahar etkisiyle artan yağışlar ve rüzgarlı hava akıllı cihaz kullanıcılarını zor duruma düşürüyor. Özellikle bu dönemde artan veri kayıplarına kullanıcı kaynaklı dikkatsizliklerin de neden olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, cihazlarda meydana gelebilecek veri kaybını önlemek ve yanlış müdahalede bulunmamak için hem şirketlerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 adımı paylaşıyor.

Elektrik Kesintileri ve Yıldırım Düşmelerine Karşı Tedbiri Elden Bırakmayın

Şiddetli yağmurlar trafiği ve sosyal hayatı olumsuz etkilediği gibi akıllı cihazların da zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde yer alan cihazlarda gelebilecek hasarlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Serap Günal, yıldırım düşmeleri nedeniyle bu dönemde ani veri kayıpları yaşanabileceğine ve güç kaynağı ile cihazların elektrik kablosu arasında bir voltaj sabitleyici kullanılmasının böyle bir zararı önlemek için önemli olduğunu belirtiyor. Elektrik kesintileri esnasında da tedbiri elden bırakmamayı öneren Günal’a göre kullanıcıların, cihazların ani kapanmalara uğramasını engelleyecek ve veri kaybının önüne geçecek çözümleri kullanması gerekiyor.

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Veri Kaybetmeye 5 Adımda Son

Serap Günal, olumsuz hava koşullarından dolayı etkilenen cihazlarda verilerin kaybedilmemesi için 5 etkili öneride bulunuyor.

1. Hasar meydana geldiği anda laptop, masaüstü bilgisayar, telefon, tablet ya da sabit diskleri çalıştırmayı kesinlikle denemeyin.

2. Verilerinizin tamamen kaybolmasını önlemek adına zarar gören hiçbir diskin ya da sunucunun içini açmaya, parçalara ayırmaya ya da temizlemeye çalışmayın.

3. Yağmur gibi nedenlerle sıvı temasına maruz kalan cihazları açıp kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi gibi cihazların maruz bıraktığı sıcak, diskleri aşındırarak hasarı artırabilir. Diski nemli haliyle bırakıp profesyonel ellere teslim etmek, veri kurtarma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

4. Fiziksel hasar görmüş bir sabit diskteki verileri, veri kurtarma yazılımı aracılığıyla kurtarmayı kesinlikle denemeyin. Bu tür yazılımlar, sadece tamamen çalışan ve böyle bir hasara sahip olmayan disklerde işe yaramaktadır.

5. Zarar ne kadar ciddi gözükürse gözüksün, verilerinizin kurtarılamayacağına emin olup verinizden vazgeçmeyin. Profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurarak veri kurtarma seçeneklerinizi ve şansınızı öğrenin.

HABER : Fatih SARI & Enterprise Next

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.