enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat

Yağışlar Geliyor, Cihazlardaki Verilere Dikkat
15.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle sıvıyla temasın teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı olduğunu hatırlatıyor.

Serap Günal - Tüm Köşe Yazıları - Sayfa 1(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Enterprise Next‘den aktardığı haberine göre, Akıllı telefon gibi teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temasıyken, sonbahar etkisiyle artan yağışlar ve rüzgarlı hava akıllı cihaz kullanıcılarını zor duruma düşürüyor. Özellikle bu dönemde artan veri kayıplarına kullanıcı kaynaklı dikkatsizliklerin de neden olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, cihazlarda meydana gelebilecek veri kaybını önlemek ve yanlış müdahalede bulunmamak için hem şirketlerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 adımı paylaşıyor.

Elektrik Kesintileri ve Yıldırım Düşmelerine Karşı Tedbiri Elden Bırakmayın

Şiddetli yağmurlar trafiği ve sosyal hayatı olumsuz etkilediği gibi akıllı cihazların da zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde yer alan cihazlarda gelebilecek hasarlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Serap Günal, yıldırım düşmeleri nedeniyle bu dönemde ani veri kayıpları yaşanabileceğine ve güç kaynağı ile cihazların elektrik kablosu arasında bir voltaj sabitleyici kullanılmasının böyle bir zararı önlemek için önemli olduğunu belirtiyor. Elektrik kesintileri esnasında da tedbiri elden bırakmamayı öneren Günal’a göre kullanıcıların, cihazların ani kapanmalara uğramasını engelleyecek ve veri kaybının önüne geçecek çözümleri kullanması gerekiyor.

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Veri Kaybetmeye 5 Adımda Son

Serap Günal, olumsuz hava koşullarından dolayı etkilenen cihazlarda verilerin kaybedilmemesi için 5 etkili öneride bulunuyor.

1. Hasar meydana geldiği anda laptop, masaüstü bilgisayar, telefon, tablet ya da sabit diskleri çalıştırmayı kesinlikle denemeyin.

2. Verilerinizin tamamen kaybolmasını önlemek adına zarar gören hiçbir diskin ya da sunucunun içini açmaya, parçalara ayırmaya ya da temizlemeye çalışmayın.

3. Yağmur gibi nedenlerle sıvı temasına maruz kalan cihazları açıp kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi gibi cihazların maruz bıraktığı sıcak, diskleri aşındırarak hasarı artırabilir. Diski nemli haliyle bırakıp profesyonel ellere teslim etmek, veri kurtarma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

4. Fiziksel hasar görmüş bir sabit diskteki verileri, veri kurtarma yazılımı aracılığıyla kurtarmayı kesinlikle denemeyin. Bu tür yazılımlar, sadece tamamen çalışan ve böyle bir hasara sahip olmayan disklerde işe yaramaktadır.

5. Zarar ne kadar ciddi gözükürse gözüksün, verilerinizin kurtarılamayacağına emin olup verinizden vazgeçmeyin. Profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurarak veri kurtarma seçeneklerinizi ve şansınızı öğrenin.

HABER : Fatih SARI & Enterprise Next

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.