enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Wikipedia’da Ak Partili İzmir Milletvekili Alpay ÖZALAN!

Wikipedia’da Ak Partili İzmir Milletvekili Alpay ÖZALAN!
04.09.2024
A+
A-

Gazeteci İlhan KARAÇAY, Wikipedia’daki Ak Partili İzmir Milletvekili Alpay ÖZALAN’ı aktardı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İlhan Karaçay - YouTube

Gazeteci* İlhan KARAÇAY

Alpay Özalan ( İzmir , 29 Mayıs 1973 ), defans pozisyonunda görev yapmış siyasetçi ve eski Türk futbolcudur . Beşiktaş JK’da ve İngiltere’de Aston Villa’da geçirdiği dönemlerle tanınıyor . Türk milli futbol takımıyla 98 uluslararası maça çıktı ve dört gol attı.

Alpay Özalan'dan tartışma yaratan 2002 Dünya Kupası açıklaması - Galatasaray Gazetesi

Kulüp kariyeri
Alpay’ın özellikleri erken yaşta fark edildi ve Beşiktaş’a transfer edildi . Oyuncu bu kulüpte çok iyi bir dönem geçirdi ve bu süre zarfında defansın ortasında düzenli bir başlangıç ​​yaptı. İşbirliği iyi gitti ancak 1999’da kulüp ile Alpay arasında kopukluk yaşandı. Eski takım arkadaşları Sergen Yalçın ve Oktay Derelioğlu gibi Alpay da kargaşalı bir şekilde kulüpten ayrıldı. Siirtspor, defans oyuncusunu kadrosuna kattı ancak sarı-lacivertlilerde bir dakika bile oynamadı. Alpay o sezon ezeli rakibi F.Bahçe’ye kiralanmıştı ve sadık Beşiktaş taraftarları tarafından kızdırılmıştı.

EURO 2000’den sonra oyuncu , John Gregory’nin antrenörlüğünde üç savunma sistemi kullanan Aston Villa’ya gitti; Alpay, kaptan Gareth Southgate ve Gareth Barry . Alpay, Middlesbrough’a giden Ugo Ehiogu’ya unutturmak zorunda kaldı . Güçlü defans oyuncusu Villa’da başarılı görünüyordu. İlk sezonlar iyi geçti ama 2002 Dünya Kupası’ndan sonra her şey beklenenden farklı gitti. Oyuncuya büyük ilgi vardı ancak Villa onu satmak istemedi. Bundan sonra Alpay’ın kariyeri kötüye gitti. 2003 yılında sözleşmesi kulüp tarafından feshedildi ve oyuncu, kısmen İngiliz süper yıldızı David Beckham ile olan çekişme nedeniyle disiplinsiz davranışları nedeniyle kelimenin tam anlamıyla kovuldu .

Futbol ve Spor Haberleri | Maç Özetleri | Canlı Maç Sonuçları

Kısa bir süre Asya’da futbol oynadıktan sonra 2005 yılında 1.FC Köln’de Avrupa futbol sahalarına geri dönen oyuncu, disiplinsiz davranışlarına rağmen 2008 yılında sözleşmesi feshedilene kadar 3 yıl boyunca Alman kulübünde forma giymeye devam etti. Oyuncunun kendisi, sözleşmenin karşılıklı anlaşmayla feshedildiğini söyledi, savunma oyuncusunun teknik direktör Christoph Daum ile kötü bir ilişkisinin olduğu açıktı .

Uluslararası kariyer
Alpay ayrıca uzun yıllar Türkiye milli futbol takımının savunmasında da forma giydi . 2002 Dünya Kupası’nın da önemli anlarını yaşadı, o takımın en önemli oyuncularından biriydi. Uzun bir aradan sonra 2005 yılında Fatih Terim tarafından yeniden seçildi. Ancak Türk, bu fırsatı iyi değerlendiremedi ve onun için uluslararası kariyeri bitmiş gibi görünüyor.

TARAFTARLARI MUTLU ETTİK' - Spor - Gazete Gerçek

Agresif davranış
pek çok taraftar tarafından agresif bir oyuncu olarak anılıyor. Defans oyuncusu ilk kez 2003 yılında Türkiye – İngiltere maçında David Beckham’la karşı karşıya geldi . Kısmen bu nedenle İngiltere genelinde İngiliz rekabetinin yüz karası olarak görüldü. Bütün bu kargaşadan kaçmak için Asya’ya doğru yola çıktı. Dikkat çeken ikinci örnek ise Türkiye- İsviçre maçıdır . Bu maçın ardından iki takım oyuncuları arasında kavga çıktı ve arbede yaşandı. Kavgayı çıkaran kişinin Alpay olduğu söylenirken, televizyon görüntüleri savunma oyuncusunun bazı oyunculara tekme attığını açıkça gösteriyor. Sonuç olarak Türkiye’ye çok sayıda maç, Alpay’a ise 6 uluslararası maç cezası verildi. Ancak bundan sonra da bu davranışına devam etti. Dirsek atmayı seven sert bir oyuncu olan oyuncu, 1.FC Köln’de de sık sık olumsuz haberler alıyordu.

Denetimler sıkı olacağı için rahatsız olabilirler" - Son Dakika Haberleri

Politika
2018 TBMM seçimlerinde İzmir delegesi olarak iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi adına Milletvekili seçildi .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.