enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Washington’da 23 Nisan Kutlaması

Washington’da 23 Nisan Kutlaması
25.04.2022
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve Washington’daki Türk Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından organize edilen törene aileler ve çocukları katıldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, törende yaptığı konuşmada Amerika’da doğup büyüyen çocukların, Türkçe’yi unutmamalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, uzaktan dil eğitimi programını açıkladı.

Mercan, “Ben şahsen bu Türkçe eğitimine çok önem veriyorum. Bu nedenle de bu yıldan itibaren özellikle internet imkanlarını kullanarak, sosyal medya imkanlarını kullanarak, yurtdışında yaşayan çocuklarımız için uzaktan Türkçe eğitimi konusunda bir program başlatıyoruz. Bunun duyurusunu hem bizim hesaplarımızdan hem eğitim müşavirliğimizin hesaplarından takip edebilirsiniz” dedi.

ATA-DC’nin kurduğu Atatürk Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin düzenlediği gösteride, 23 Nisan şarkıları söylendi, şiirler okundu ve halk oyunu Atabarı oynandı.

Atatürk Okulu öğretmeni Begüm Çevirgen, “Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına verdiği 23 Nisan’ı büyükelçiliğimizde kutlamaya geldik. Çocuklar şiirler okudular, şarkılar söylediler, çok güzel bir gün geçirdik” dedi.

ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı, törende yaptığı konuşmasında zahmetli uğraşlarla çocukları törene hazırlayan Atatürk Okulu öğretmenlerine ve katkılarından dolayı Türkiye’nin Washington Büyükelçilisi Murat Mercan ile elçilik çalışanlarına teşekkür etti.

Celal Cevirgen - YouTube

HABER : Celal ÇEVİRGEN

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.