enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Volkswagen Türkiye’de Fabrika Açmaktan Vazgeçti’’ İddiası

‘‘Volkswagen Türkiye’de Fabrika Açmaktan Vazgeçti’’ İddiası
02.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen’ın (VW) Türkiye’de yeni fabrika açma kararından vazgeçtiği iddia edildi. Alman basınında yer alan haberlere göre Volkswagen’in kararının nedeni, Corona virüsü salgını sırasında yeni araç talebinin azalması.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Volkswagen henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Volkswagen, fabrikayı Manisa’da açmayı planlıyordu.

1,4 milyar dolarlık tesisin yılda 300 bin araç üretme kapasitesine sahip olması ve yaklaşık 4.000 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyordu.

Şirket yetkilileri, yatırım planının sadece askıya alındığını ve yeni yer arayışında olmadıklarını açıklamıştı.

Geçen sonbaharda tesisin inşaatının hedeflendiği Manisa‘da 943,5 milyon lira sermayeli bir şirket kurulduğu öğrenilmişti. VW’nin “Volkswagen Türkiye Otomotiv Şirketi A.Ş.” adlı şirketi kurması, fabrikanın Manisa’da kurulacağının kesinleştiği yorumlarına neden olmuştu. Fabrika inşasının 2020 yılı sonunda başlaması ve 2022 yılında üretime geçilmesi öngörülüyordu.

VW tesisinde, şirket bünyesindeki Passat ve Superb modelleriyle, yan şirketlerinden Skoda’nın Karok ve Seat’ın Ateca olarak bilinen SUV modellerinin üretileceği bildirilmişti.

Almanya’daki tesislerinde elektrikli otomobiller konusunda atağa geçen VW, mevcut fabrikalarında yeni üretim bantlarına yer açmayı planladığı için başka bir ülkede yeni bir fabrika açılacağını duyurmuş, Romanya ve Bulgaristan’ın yanı sıra Türkiye’nin böyle bir tesis için uygun şartlara sahip olduğu belirtilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.