enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi başlıyor

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi başlıyor
06.10.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

Bu yıl VI. düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi bugün Afyonkarahisar’da başlıyor.

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Veysel KAVRAYAN’’ın Afyonkarahisar’dan bildirdiğine göre, VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde yapılacak olan VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin (UGTAK), açılış oturumuna, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katılacak.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Bilimsel oturumların düzenleneceği VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde, özellikle gastronomi turizmi alanında değişen piyasa eğilimleri ve fırsatlarla ilgili uzman isimler katılacak.

132 Bildiri Sunulacak

Kongrede, başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, İngiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden yaklaşık 200’ü aşkın bilim insanının katılımıyla toplamda 132 bildiri sunumu yapılacak.

Vali Yiğitbaşı Başkan Zeybek'i ziyaret etti

[Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı] 

Panellerin yanında sosyal gezilerin de olacağı kongrenin açılış oturumunda, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin birer konuşma yapacak.

Gastro Afyon Lezzet Festivali 7-9 Ekim'de Motor Sporları Merkezi'nde

Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabancı katılımcılar şehirde, aynı tarihlerde ‘Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer’ temasıyla tertip edilecek olan IV. Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak.

Öte yandan, kendileriyle konuştuğumuz Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne  bu yıl da herkesi davet ettiklerini açıkladı.

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde 7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali için bugün Cuma namazı sonrası protokol mensupları ve halkın katılımıyla bando eşliğinde Zafer Meydanına yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşün ardından festivalin yapılacağı Motor Sporları Merkezine geçilerek festival başlayacak. Festival boyunca birçok şef ve tanınmış isim alanda yer alacak. Yemek yarışmaları, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Akşamları da çeşitli konserler düzenlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği organizasyonu ve TÜRSAB  TÜRSAB işbirliğinde gerçekleşen 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, Turizme de yeni bir ivme kazandırması hedefleniyor.

TÜRSAB Gastronomi Treni, Afyonkarahisar’dan başlayacak ilk seferle Türkiye’de ilk kez yolcularına hareket halinde yöresel lezzet yolculuğu imkânı sunacak.

Protokol mensupları ve davetlilerin katılımıyla bugün Ali Çetinkaya Tren Garı’ndan saat 13.00’de hareket edecek Gastronomi Treni, Tınaztepe-Sandıklı güzergâhı üzerinden yolculuğunu Dinar İstasyonu’nda tamamlayacak.

Trende, yolculuk boyunca davetlilere yöresel lezzet sunumları ve yöresel dilde ürün tanıtımları yapılacak. Yine trende yer alacak bir rehber tarafından Tınaztepe ve Kocatepe başta olmak üzere şehrin önemli tarihi ve kültürel noktaları ile ilgili bilgi verilecek. Dinar İstasyonu’nda sona erecek yolculuk sonrası geziye karayolu ile devam edilecek. Eğer bu tur ilgi görürse yolculuğunu hep sürdürecek.

veysel

HABER : Veysel KAVRAYAN

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.