enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gaziler

Vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gaziler
21.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara koştular… Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gazi olduktan sonra ülkeye hizmet etmeye devam eden kahramanlar haberimizde.

Milli takımlarda Türkiye’yi temsil ediyor, akademik çalışmalar yapıyor, seminer ve kitaplarla tecrübelerini aktarıyorlar. Vatan için yaptıkları fedakarlıkla yetinmiyor, durmadan üretmeye devam ediyorlar. Onlar, ülkemizin gurur kaynağı gaziler.

Terörle mücadele gazisi Murat Oğuz da onlardan biri. 2007’de Tunceli’de operasyon sırasında tuzaklanmış mayına bastı, sağ bacağını kaybetti. Tedavi sürecinde havalı silahlara merak saldı. Bu merakını, profesyonel eğitim ile pekiştirdi. Çabası, onlarca madalyayı da beraberinde getirdi. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nın yolunu açtı.

“Yaralandıktan sonra tedavi süreçleri devam ederken atıcılık sporu ile tanıştım, 2013 yılından sonra da milli takımdayım. En son yapılan dünya şampiyonasında mix yarışmasında da madalya alarak dünya 3’üncüsü oldum. Hedefimiz 2020 Paralimpik Oyunları.”

Tecrübelerini aktarmak için çalışıyor

Kıbrıs gazisi emekli Albay Mithat Işık… 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı. Kıbrıs Türkünü korumak için, silah arkadaşları ile beraber canını ortaya koydu. Çatışmaların en şiddetli olduğu yerlerde ön saflardaydı.

Irak’ın kuzeyi başta olmak üzere birçok operasyona da katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerine çeşitli kademelerde uzun yıllar hizmet etti.

Mithat Işık, ilerleyen yaşına rağmen tecrübelerini aktarmak için dur durak bilmeden çalışıyor. Düşünce enstitülerinde, seminerlerde konuşmalar yapıyor, yazılar yazıyor. Kıbrıs için barış mesajları vermeye de devam ediyor, tabii bir uyarı ile.

“Biz her zaman barışı tercih ettik ama bizi savaşa mecbur ettiklerinde de dünyanın en savaşan milletiyiz, en savaşkan ordusuna sahibiz.”

64 makalesi ve bir kitabı yayımlandı

Terörle mücadele gazisi Muhammet Kemaloğlu, 2009’da Tunceli’deki bir operasyonda vücudunun farklı bölgelerinden yaralandı. Tedavi sürecinin ardından TRT’de Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapmaya başladı. Salgın ile mücadelede ön saflarda yer aldı.

Gazi Kemaloğlu bir yandan da akademik kariyerin kapısını araladı. Okudu, araştırdı, üretti… Yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktoraya başladı. 64  makalesi ve bir kitabı yayımlandı.

TRT’deki işini yeni bir hayatın başlangıcı olarak niteliyor

Hasan Çayırlı ise 15 Temmuz gazisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara indi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde başından yaralandı.

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, kendisine yeni bir geleceğin kapısını açtı. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında göreve başladı. İşi ile tekrar hayata tutundu, eğitim hayallerini gerçekleştirmeye başladı. Gazi Çayırlı, TRT’deki işini yeni bir hayatın başlangıcı olarak niteliyor.

TRT Haber: Fatih Oruk

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.