enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili hazırlanan tutanak ortaya çıktı

Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili hazırlanan tutanak ortaya çıktı
28.08.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün, Vaniköy’de İBB yetki alanındaki bölgede bulunan izinsiz inşaata ilişkin tutanağı ortaya çıktı. Tutanakta, doğal zemin ve bitki örtüsünün tahrip edildiği belirlenen alanda tüm inşa faaliyetlerinin durdurulduğu kaydedildi. Alandaki tahribat bölgenin eski ve yeni görüntülerine de yansıdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Üsküdar Vaniköy’de, Boğaz’a nazır tepeye izinsiz villa inşası nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki yapılaşmaya dair alanda inceleme yapıldı, tutanaklar tutuldu. Tespit tutanağının ayrıntıları ortaya çıktı.

Boğaz’daki tahribat engellendi

Tutanakta Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde kalan inşaat alanındaki yapılar tek tek sıralandı.

2’nci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar bölümünde kalan alanda, 3 adet 2 katlı ve 4 adet 1 katlı kısmen betonarme kısmen de çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli yapılar olduğuna dikkat çekildi. 1 havuz, betonarme istinat duvarları, merdivenler ve bekçi kulübeleri bulunduğu da belirtildi. “Doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahalede bulunularak tahribat yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Tutanakta, “Alanın doğal sit alanı olması nedeniyle söz konusu inşaat faaliyetlerinin izinsiz olduğu imza altına alınıp, inşai faaliyetler durdurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Vaniköy'deki kaçak inşaatın eski ve yeni haline ait görüntüler ortaya çıktı  - Ekovitrin Haber

Villa inşaatının öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı

Bölgenin eski ve yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Alanın ilk halinde, sadece iki yapı göze çarparken, inşaat başladıktan sonra yapılaşmanın genişlediği, sit alanına yeni yapılar eklendiği görüldü.

Ne olmuştu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetimi sonrası inşaat faaliyetleri durdurulmuştu.

Bakanlık konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda da bulunmuştu.

Villa’daki kaçak yapılaşmaya dair bakanlık ekipleri çalışırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, yapıya basit onarım izni verildiği ve bu iznin dışına çıkıldığı tespit edildiğinde 16 Ağustos’ta iznin iptal edildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Ancak suç duyurusunun 16 Ağustos’ta değil, bakanlık ekiplerin çalışma yaptığı 22 Ağustos’ta yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin de ibraz edilmediği vurgulanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.