enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili hazırlanan tutanak ortaya çıktı

Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili hazırlanan tutanak ortaya çıktı
28.08.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün, Vaniköy’de İBB yetki alanındaki bölgede bulunan izinsiz inşaata ilişkin tutanağı ortaya çıktı. Tutanakta, doğal zemin ve bitki örtüsünün tahrip edildiği belirlenen alanda tüm inşa faaliyetlerinin durdurulduğu kaydedildi. Alandaki tahribat bölgenin eski ve yeni görüntülerine de yansıdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Üsküdar Vaniköy’de, Boğaz’a nazır tepeye izinsiz villa inşası nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki yapılaşmaya dair alanda inceleme yapıldı, tutanaklar tutuldu. Tespit tutanağının ayrıntıları ortaya çıktı.

Boğaz’daki tahribat engellendi

Tutanakta Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde kalan inşaat alanındaki yapılar tek tek sıralandı.

2’nci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar bölümünde kalan alanda, 3 adet 2 katlı ve 4 adet 1 katlı kısmen betonarme kısmen de çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli yapılar olduğuna dikkat çekildi. 1 havuz, betonarme istinat duvarları, merdivenler ve bekçi kulübeleri bulunduğu da belirtildi. “Doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahalede bulunularak tahribat yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Tutanakta, “Alanın doğal sit alanı olması nedeniyle söz konusu inşaat faaliyetlerinin izinsiz olduğu imza altına alınıp, inşai faaliyetler durdurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Vaniköy'deki kaçak inşaatın eski ve yeni haline ait görüntüler ortaya çıktı  - Ekovitrin Haber

Villa inşaatının öncesi ve sonrası görüntüleri ortaya çıktı

Bölgenin eski ve yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Alanın ilk halinde, sadece iki yapı göze çarparken, inşaat başladıktan sonra yapılaşmanın genişlediği, sit alanına yeni yapılar eklendiği görüldü.

Ne olmuştu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetimi sonrası inşaat faaliyetleri durdurulmuştu.

Bakanlık konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda da bulunmuştu.

Villa’daki kaçak yapılaşmaya dair bakanlık ekipleri çalışırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, yapıya basit onarım izni verildiği ve bu iznin dışına çıkıldığı tespit edildiğinde 16 Ağustos’ta iznin iptal edildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Ancak suç duyurusunun 16 Ağustos’ta değil, bakanlık ekiplerin çalışma yaptığı 22 Ağustos’ta yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin de ibraz edilmediği vurgulanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.