enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:01 ABD’nin Güney Kafkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:00 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
00:00 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Van Gölü Havzası’nın korunması için ‘Eylem Planı’

Van Gölü Havzası’nın korunması için ‘Eylem Planı’
01.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Çevre Şehircilik Bakanlığının organizesiyle Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü’nün gelecek nesillere mavi olarak teslim etmemiz hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan, Su ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Toprak Yönetimi Daire Başkanı Gürsel Erul, ilgili kurumlar ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, Van Gölü için çok önemli bir eylem planı hazırlandığını, toplantıda tüm yönleriyle ele alınacak planının alanda uygulamasının nasıl yapılacağı değerlendirileceğini söyledi.

undefined

Vali Mehmet Emin Bilmez de yaptığı konuşmada, ilgili kurumlar ve STK’ların da katıldığı bir toplantıda kapsamlı olarak Van Gölü’nün konuşulmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Van Gölü’nün geçmişten günümüze mavi geldiğini ve bunu gelecek nesillere mavi olarak aktarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, “Şu anda gölümüz hızla kirleniyor. Van Gölü’nü birilerinin gelip koruması ve kurtarmasını beklemek yanlıştır. Bizler Van Gölü havzasında yaşayan insanlar olarak bu değerimizi  korumalıyız. Bu koruma sadece kanalizasyon yapmakla, kamu kurumlarıyla olmaz” dedi.

 

Vali Mehmet Emin Bilmez  şunları söyledi:

“Göl çevresinde yaşayan vatandaşların katı atıklarını göle su taşıyan kanallara atmaması gerekir. Şu anda sahilde hummalı bir çalışma var. Göl çevresindeki ahırların yıkılması çok önemli. Ahırların büyük bir kısmı yıkıldı. Diğerlerini de kısa sürede kaldıracağız. Burada vatandaşların bilinçlenmesi ve STK’ların bize destek vermesi gerekiyor. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatıyla ve eşi Hanımefendinin himayesinde başdanışmanının koordinesinde koruma çalışmaları yürütülüyor. Bu çok önemlidir. Toplumsal bir duyarlılık oluşturarak Van Gölü’ne sahip çıkmalıyız. Van Gölü’nün korunması için alan yönetimi oluşturmalıyız. Bugün dünyada en değerli olan çevre ve sudur. Bundan dolayı orijinal haliyle günümüze gelen Van Gölü’nü korumak çok kıymetlidir. Van Gölümüzde 500 bin yıldır yaşayan yeni bir tür keşfedildi ve tescillendi. Yani Van Gölü’nün çok gizemleri var. Van Gölümüzün korunması için emek gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan çalıştaylarda  korumayla ilgili yol haritası çıkacaktır. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum”.

undefined

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da, Van Gölü’nü korumak adına emek veren herkese teşekkür etti. Van Gölü’nün tüm bölge için önemli bir konuma sahip olduğunu aktaran Orhan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın çevre konusundaki hassas çalışmalarının Van Gölü’yle de bütünleşti. Bu çalışma Van için mutluluk verici. Sonuca ulaşmamız konusunda çok ciddi destek verildi. Daha önce bu konuda farklı görüşmeler gerçekleştirdik. Bir çok kurum bu işin içinde. Süreci bu güne kadar getirdik. Bugün de farkındalık oluşturulması adına tüm kurumlarımızla konuyu bir kez daha ele alacağız. Sayın Valimizin çok büyük emekleri var. Bizim işimiz daha yeni başlıyor. Van Gölü’ne sahip çıkmak için hem sorumluyuz, hem de hevesliyiz. Van Gölümüzü koruma anlamında eksiklerimizi tespit edelim ve ona göre çalışmalarımızı yürütelim” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan, Su ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Toprak Yönetimi Daire Başkanı Gürsel Erul ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin de konuşma yaptığı toplantı, katılımcıların görüşlerini bildirmesiyle son buldu.

undefined

Toplantı sonrasında Vali Mehmet Emin Bilmez, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve toplantıya katılan yetkililer helikopter ile Van Gölü kıyı incelemesi gerçekleştirdi.

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.