enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ünlülerin Tweet’ine Servet Ödüyor: İzzet Pinto

Ünlülerin Tweet’ine Servet Ödüyor: İzzet Pinto
11.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de NFT eser çılgınlığını başlatan Global Agency’nin patronu İzzet Pinto, “Türkiye’nin en büyük NFT koleksiyonunu oluşturup, dünyaya açılan üçüncü unicorn olacağız” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ABDPOST.COM‘dan aktardığı haberine göre,Kripto sanat olarak bilinen NFT akımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ses getiriyor.

Şimdiye kadar pek çok sanatçı, eserini NFT’ye dönüştürdü ve bir çoğu dudak uçuklatan rakamlarla satıldı.

Bensu Soral, Kobe Bryant’ı resmettiği ‘RIP Black Mamba’ isimli eserini NFT’ye dönüştürüp 4 bin dolara sattı. Son olarak ta Cüneyt Özdemir’in tweeti 80 bin TL’ye, Saba Tümer’in meşhur kahkası ise 90 bin TL’ye alıcı buldu.

Önce Cüneyt Özdemir’in ardından Saba Tümer’in tweetini satın alan Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto, Türkiye’nin en büyük NFT platformunu kurduklarını söyledi.

SIRADA MÜZİK TWEETİ VAR

Dünyada ünlülerin kendilerine ait ve dünyada tek olan parçalarını NFT üzerinden dijital ortamda bir sanat eserine dönüştürüp açık arttırma sistemiyle sattıklarını ifade eden Pinto, “15 yıldır Türk dizi ve formatlarını dünyaya açıyoruz. Yaptığımız işi NFT dünyasıyla birleştirip dijital bir ekosistem yaratmak istiyoruz. Bunun için de ünlülerle işbirliği yapıp dünya çapındaki hayranlarına ulaştırmak istedikleri koleksiyonlarına açık arttırmayla aracı olmak istiyoruz” dedi. Kurdukları platformla Türkiye’nin 3. Unicorn’u olmayı hedeflediklerini söyleyen Pinto, son bir tweet daha satın alacaklarını söyledi. Onu da sosyal sorumluluk projesi kapsamında müzik sektöründen seçeceklerini belirtti. #nftmüzik hashtagiyle en yaratıcı tweeti atan kişinin mesajını satın alacaklarını belirten Pinto, “Bunu da pandemide kan kaybeden müzik sektörüne bağışlanmak üzere kullanacak bir kişi arasından seçeceğiz” dedi.

NFT NEDİR?

NFT’ler, takas edilmez oluşları nedeniyle telif hakkı bulunan ürünler oluşturma için tasarlanıyor. Bir sanatçı, kendisine ait bir eseri NFT’ye dönüştürdüğünde, hem kendisine ait dijital imzasıyla telif hakkını korumuş oluyor, hem de ürünün her satışında payına düşen telif hakkı kripto ödeme şeklinde hesabına geçiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.