enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi Açılış Töreni’nde konuştu…
22:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
19:23 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı
09.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / İnsanlar pek çok yıldır bir şeyler kazanma amacıyla çeşitli sınavlara girip çıkıyor. Bu sınavların başında gelen ve milyonlarca insanın katıldığı üniversite sınavları genellikle her yılın haziran sonu gibi yapılıyor. YÖK tarafından düzenlenen ve öğrencilerin seviyesini belirleyip onları barajı geçtikleri dâhilde belirli üniversitelere sokan bu sınav 2 oturumdan oluşuyor.

İlk oturum olan TYT (temel yeterlilik sınavı) toplamda 120 sorudan ve 135 dakikadan oluşuyor. İçerisinde Türkçe, matematik, fen ve sosyal derslerinin olduğu bu sınava özellikle 2 yıllık üniversite tercih edenler önem veriyor. 2. oturum olan AYT (alan yeterlilik sınavı) sınavı TYT sınavından hemen ertesi günü yapılıyor ve tüm kitapçık 160 sorudan oluşuyor.

Üniversite Sınavına Hazırlanırken Oda ve Masa Düzeni Nasıl Olmalı

Üniversite sınavını kazanmak oldukça zor olduğundan ötürü pek çok kişi kurs vb. eğitim yerlerine gidiyor. Bunun yanı sıra sınavı kazanmada çalışılan ortam da oldukça önemli. Kişiler oda ve masa düzenlerini ders çalışmaya uygun hale getirmeli. Bu yüzden üniversite sınavına nasıl ortamda hazırlanılmalı sorusunun ilk cevabı ise muhakkak oda ve masa düzeni olmalı.

Örneğin ilk iş olarak çalışma masasındaki gereksiz dikkat dağıtan unsurlar ortadan kaldırılmalı ve daha sade bir masada ders çalışılmalı. Aksi takdirde deneme sırasında dikkatin dağılması oldukça olası. Daha sonra ise ışıklandırma ve yatağın konumu oldukça önemli. Işık yeterli olmazsa kişilerin uykusu gelir ve yatak da masaya uzak olmalı.

Ders Çalışırken Dikkati Dağıtan Unsurlar

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun diğer bir cevabı ise dikkat dağıtıcı unsurların ve eşyaların göz önünde olmamasını sağlamak. Bunların ilk sırasında yer alan telefon, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin baş düşmanı sayılmakta.

Oldukça dikkat dağıtıcı olan ve kişilerin ders çalışmasına caydırıcı etki sağlayan telefonlar mutlaka ya kapatılmalı ya da sınava hazırlanma süreci boyunca kaldırılmalı.

Dikkat dağıtıcı unsurlardan bir diğeri de arkadaş çevresi. Kişi eğer gerçekten başarılı ve köklü bir üniversite kazanmak istiyorsa ilk önce arkadaş çevresine ve sınava hazırlanma ortamına çok dikkat etmeli. Aksi takdirde bu caydırıcı faktörlerden ötürü ders çalışılsa da bu çalışma yeteri kadar verim içermeyebilir.

Sınava Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun son cevabını ise çevresel faktörler oluşturur. Dersin anlaşılması için sessiz bir çalışma ortamı şarttır ve bu çalışma ortamını sağlamak öğrencilerin eline düşer. Özellikle kütüphaneler üniversite sınavlarına hazırlanmak için biçilmiş kaftan gibi.

Oldukça sessiz olan bu ortamda pek çok kişi ders çalıştığından ötürü kişiler sürü psikolojisinden etkilenip ders çalışmaya kolayca teşvik edilebilir.

Bunun yanı sıra ev veya okulda da yeterli sessizlik ve diğer faktörler sağlandığında oldukça verimli ders çalışılabilmesi mümkün. Bunun yanı sıra kişilerin süreler tutarak ders çalışması en etkili hazırlanma yollarında.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.