enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNICEF: Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor

UNICEF: Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor
09.08.2023
A+
A-

UNICEF, gıda krizinin vurduğu 12 ülkede beslenme yetersizliğinden muzdarip hamile ya da emziren anne sayısının iki yılda yüzde 25 arttığı uyarısında bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Fichier:AFP.svg — WikipédiaTÜHA Haber’in AFP’ye dayandırdığı haberinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayımlanan bir rapor, dünya genelinde 1 milyardan fazla kadın ve ergenlik çağındaki genç kızın, zayıf ve kısa kalmalarına neden olan beslenme yetersizliğinin yanı sıra temel mikro besin yetersizliği ve kansızlık sorunlarından muzdarip olduğuna işaret etti.

Beslenme yetersizliğinin sadece kadınların sağlığını değil, çocuklarını da olumsuz etkilediğini vurgulayan UNICEF, “Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor” uyarısında bulundu.

UNICEF raporunda, beslenme yetersizliğinin, yenidoğan ölümü riskini artırmasının yanı sıra fetüs gelişimine zarar verebileceği ve “çocukların beslenme, büyüme, öğrenme ve gelecekteki kazanç kapasitesi bakımından da hayat boyu etkileri” olabileceğine dikkat çekildi.

Raporda, “Dünya genelinde iki yaşın altındaki 51 milyon çocuk, olması gerekenden daha çelimsiz durumda. Bu çocukların yaklaşık yarısının anne karnında ve bir çocuğun beslenme için tamamen annesine bağımlı olduğu ilk altı aylık süre içinde gelişemediğini tahmin ediyoruz” denildi.

İki yılda yüzde 25 artış

Yetersiz beslenen kadınların büyük bölümü, dünyanın en fakir bölgelerinde yaşıyor.

Normal kabul edilen kilosunun altında olan kadın ve ergenlik çağındaki genç kızların yüzde 68’i, kansızlık çekenlerinse yüzde 60’ı Güneydoğu Asya ve Sahra Altı Afrika ülkelerinde yaşamını sürdürüyor.

UNICEF, gıda krizi yaşanan 12 ülkede akut beslenme yetersizliğinden muzdarip olan hamile ya da emziren anne sayısının 2020 ile 2022 yılları arasında yüzde 25 arttığını tahmin ediyor. Raporda, Afganistan, Burkina Faso, Etiyopya, Kenya, Mali, Nijer, Nijerya, Somali, Sudan, Güney Sudan, Çad and Yemen’de bu durumda olan kadınların sayısının söz konusu dönemde 5,5 milyondan 6,9 milyona yükseldiği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.