enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNICEF: Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor

UNICEF: Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor
09.08.2023
A+
A-

UNICEF, gıda krizinin vurduğu 12 ülkede beslenme yetersizliğinden muzdarip hamile ya da emziren anne sayısının iki yılda yüzde 25 arttığı uyarısında bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Fichier:AFP.svg — WikipédiaTÜHA Haber’in AFP’ye dayandırdığı haberinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayımlanan bir rapor, dünya genelinde 1 milyardan fazla kadın ve ergenlik çağındaki genç kızın, zayıf ve kısa kalmalarına neden olan beslenme yetersizliğinin yanı sıra temel mikro besin yetersizliği ve kansızlık sorunlarından muzdarip olduğuna işaret etti.

Beslenme yetersizliğinin sadece kadınların sağlığını değil, çocuklarını da olumsuz etkilediğini vurgulayan UNICEF, “Yetersiz beslenme nesilden nesile aktarılıyor” uyarısında bulundu.

UNICEF raporunda, beslenme yetersizliğinin, yenidoğan ölümü riskini artırmasının yanı sıra fetüs gelişimine zarar verebileceği ve “çocukların beslenme, büyüme, öğrenme ve gelecekteki kazanç kapasitesi bakımından da hayat boyu etkileri” olabileceğine dikkat çekildi.

Raporda, “Dünya genelinde iki yaşın altındaki 51 milyon çocuk, olması gerekenden daha çelimsiz durumda. Bu çocukların yaklaşık yarısının anne karnında ve bir çocuğun beslenme için tamamen annesine bağımlı olduğu ilk altı aylık süre içinde gelişemediğini tahmin ediyoruz” denildi.

İki yılda yüzde 25 artış

Yetersiz beslenen kadınların büyük bölümü, dünyanın en fakir bölgelerinde yaşıyor.

Normal kabul edilen kilosunun altında olan kadın ve ergenlik çağındaki genç kızların yüzde 68’i, kansızlık çekenlerinse yüzde 60’ı Güneydoğu Asya ve Sahra Altı Afrika ülkelerinde yaşamını sürdürüyor.

UNICEF, gıda krizi yaşanan 12 ülkede akut beslenme yetersizliğinden muzdarip olan hamile ya da emziren anne sayısının 2020 ile 2022 yılları arasında yüzde 25 arttığını tahmin ediyor. Raporda, Afganistan, Burkina Faso, Etiyopya, Kenya, Mali, Nijer, Nijerya, Somali, Sudan, Güney Sudan, Çad and Yemen’de bu durumda olan kadınların sayısının söz konusu dönemde 5,5 milyondan 6,9 milyona yükseldiği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.