enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı
07.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Uygun, 25 yaşındaki Hankulu’nun şüpheli ölümüyle ilgisi olmadığını savundu. Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili dosyada da baş şüpheli olan Uygun’un polis ifadesi ortaya çıktı.

Ümitcan Uygun, ilk ifadesinde Esra Hankulu ile yakın arkadaş olduğunu söyledi.

Evinde kaldığını kabul etti

O gece Esra Hankulu’nun evinde olduğunu doğrulayan Uygun, sabah evden çıkmadan Hankulu’nun sağlıklı ve uyanık olduğunu iddia etti.

“Esra’nın ölümüyle bir ilgim yok”

3 saat sonra evdeki diğer kişilerin kendisini telefonla aradığını belirten Uygun,
“Esra’nın nefes almadığını söylediler. Ben de ambulansı ve polisi aramalarını, bildikleri ne varsa doğru şekilde anlatmalarını söyledim. Esra’nın ölümüyle bir ilgim yok” dedi.

Diğer şüphelilerin de ifadesi alındı

Sadece Ümitcan Uygun’un değil diğer şüpheliler Furkan G. ile Dilan C’nin de ifadesi alındı.

Furkan G. ifadesinde Esra Hankulu’nun Ümitcan Uygun ile bir süredir sevgili olduklarını ileri sürdü. Dilan C. ise Hankulu’nun öldüğünü haber verdikleri Uygun’un kendilerine “Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin” dediğini iddia etti.

Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun’un da aralarında bulunduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Ümitcan Uygun tutuklandı

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden diğer iki şüpheli hakkında ise “suç delillerini karartma” suçundan, “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Ümitcan Uygun, kasten öldürme suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.

Ağabeyi de gözaltına alındı

Ümitcan Uygun’un gözaltına alınmasının ardından, ağabeyi Erol Uygun, sosyal medyadan devleti aşağılayıcı paylaşımlarda bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Erol Uygun’un Cumhuriyet Başsavcığının talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Ağabey Uygun’un emniyetteki işlemleri sürüyor.

(TÜHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.