enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulusal Risk Kalkanı Projesi

Ulusal Risk Kalkanı Projesi
30.04.2023
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Türkiye’yi afetlere karşı dirençli hale getirmek hedefiyle hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli İstanbul Çalıştayı’nın düzenlendiğini anlatan bir video yayımladı.

* Bakan Kurum paylaşımında, “Ulusal Risk Kalkanı Modelimiz İstanbul çalıştayıyla yeni bir aşamaya geçti.  Bu çalışmalar afetlere karşı dirençli Türkiye için rehber niteliğinde olacak.. Ülkemizi, bilim insanlarımızla tecrübelerimiz ve en güncel teknolojik imkanların ışığında tüm afet risklerine karşı yarınların en güvenli coğrafyası haline getirmeye kararlıyız..” İfadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Başkanlığında, Türkiye’yi olası sel, yangın gibi felaketlerden korumak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’ne mesafe kat ettirecek çalışmalara başlandı.

Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, Türkiye’yi afetlere karşı dirençli hale getirmek hedefiyle hayata geçirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışmaları kapsamında bilim insanları ve uzmanların katılımıyla İstanbul Çalıştayı’nın gerçekleştiği anlatıldı.

150’den fazla bilim insanının bir araya gelerek beyin fırtınası oluşturduğu Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin İstanbul Çalıştayı 26-28 Nisan 2023 tarihlerinde Kartal Titanic Business Otel’de düzenlendi.

“Türkiye’nin çok önde gelen bilim inanları ve kamu kurumunun da temsilcileri ile oluşturulmuş bir kurul ve bu kurul, 16 alt kurul ile birlikte çalışmalarına son sürat devam ediyor”

Çalıştaya katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli, 6 Şubat depremlerinden çok kısa bir süre sonra Türkiye’nin çok önde gelen bilim insanları ve kamu kurumunun da temsilcileri ile oluşturulmuş bir kurul ve bu kurul, 16 alt kurul ile birlikte çalışmalarına son sürat devam ediyor. “dedi.

“Türkiye’de önemli eksikliklerden bir tanesi bilim insanları ile karar vericiler ve yöneticiler arasında iyi bir köprünün olmamasıydı, Ulusal Risk Kalkanı Projesi bunu sağlıyor”

150’den fazla bilim insanı ve uzmanların katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, AFAD Afet Araştırmaları Müdürü Prof. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, “Bu afetlere maruz kalmadan öncesinde bir kalkan geliştirmemiz lazım aslında. Bu Risk Kalkanı Modeli de şu ana kadar aslında ülkemizde üniversiteleri ve ilgili paydaş kurum, kuruluşları bir araya getiren çok önemli bir çalışma.” ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Türkiye’de önemli eksikliklerden bir tanesi bilim insanları ile karar vericiler ve yöneticiler arasında iyi bir köprünün olmamasıydı. Ulusal Risk Kalkanı Projesi bunu sağlıyor aslında.” şeklinde konuşurken, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Vildan Koçbeker, “Ortak yaşadığımız acıları nasıl çözeriz bunun için kafa yoruyoruz.” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “Ülkemizin gelecekte deprem başta olmak üzere bütün afetlere dirençli şehirler oluşturmak adına bir yol haritası, bir eylem olanı oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Danışmanı Dr. Erol Kesici de “Her şey insanların mutluluğu ve ülkemizin geleceği için.” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.