enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) TechXtile Challenge seminerlerinde yarışmacılar bir araya geldi 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) TechXtile Challenge seminerlerinde yarışmacılar bir araya geldi 
27.01.2025
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 6. TechXtile Challenge, tekstil sektöründe inovasyon ve girişimciliği teşvik etmeye devam ediyor.  

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yarışma kapsamında düzenlenen “Takım/Ekip Çalışması” ile “Yarışmacıların Sektörden Beklentileri” başlıklı seminerler, Proje Koordinatörü Ufuk Batum rehberliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Katılımcılarla etkileşim halinde düzenlenen etkinliklerde Sayın Batum, yarışma sürecinde takım çalışmasının girişimcilikteki kritik önemini, sektörel başarıya olan etkisini ve yarışmacıların beklentilerini ele aldı. 

 “Bursa Sektörel Dönüşüm İçin Fırsatlar Sunuyor” 

Bursa’nın tekstil sektöründeki stratejik önemi ele alınan seminerlerde şehrin güçlü üretim altyapısı ve yenilikçi girişimleri destekleyen ekosistemi, sektörel dönüşüm için büyük bir fırsat olarak değerlendirildi.

Katılımcılar, TechXtile Challenge gibi organizasyonların sadece bireysel başarıları değil, aynı zamanda sektörel gelişimi desteklediğini dile getirirken aynı zamanda sektörün yenilikçi fikirler geliştirmesi için bir ekosistem yaratma platformu olduğunu vurguladı.

Program Koordinatörü Ufuk Batum, “Bursa, tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörü içinde barındırarak sektörel dönüşüm için fırsat ve girişimcilerin projelerini hem bölgesel hem de uluslararası arenada konumlandırmaları için önemli bir zemin sunuyor.” dedi. 

Resim önizlemesi

Takım Çalışmasının Gücü ve Sektörel İnovasyon Vurgulandı 

Yarışma kapsamında katılımcılara takım çalışmasının önemi ve sektörde fark yaratma stratejilerine dikkat çeken Batum, “Problemleri anlamada ve çözüme ulaşmada ekip çalışmasının etkisi büyük. Yarışma kapsamında takımlar, yatırımcı sunumlarında güçlü bir duruş sergileyebilmeli ve projelerinin pazar içerisindeki yerini net bir şekilde ifade edebilmelidir.” dedi.

, katılımcılara etkili bir ‘Pitch Deck’ sunumu hazırlamanın temel prensiplerini aktardı. Batum, “Takım, yalnızca işin teknik tarafını yürütmekle kalmayıp, aynı zamanda yatırımcıların gözünde güven ve stratejik bir uyum sergilemeli. Yatırımcılar için bir takımın sinerjisi ve uyumu, projeye olan inançlarını pekiştiren en önemli unsurlardan biridir. Ayrıca, geliştirilen projelerin inovatif olduğu kadar uygulanabilir ve pazarlanabilir olması da yatırımcıları ikna etmek açısından büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. 

Sektör Beklentileri Masaya Yatırıldı 

Seminer programları kapsamında düzenlenen “Yarışmacıların Sektörden Beklentileri” başlıklı oturumda katılımcılar, tekstil sektöründeki yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesi, yatırımcılarla daha şeffaf ilişkilerin kurulması ve girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi gibi konular üzerinde durdu.

Batum, bu bağlamda sektördeki tüm aktörlerin iş birliği içinde olmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Girişimciler kadar yatırımcıların da sektörel dinamiklere uygun bir vizyon geliştirmesi gerekiyor. Bu süreçte yatırımcıların yalnızca finansal destek sağlayıcı olarak görülmemeli, girişimciler ile sektör aktörleri arasında bir köprü kurmak gereklidir. Bu sayede girişimciler, kendilerine uygun değerler taşıyan iş ortaklarıyla daha verimli iş birlikleri geliştirebilir.” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.