enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Karaismailoğlu,’Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi’

Bakan Karaismailoğlu,’Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi’
09.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 27 bin 714 km’ye ulaşan bölünmüş yol uzunluğunun ülke ekonomisine zamandan, yakıttan ve iş gücünden tasarruf olarak geri döndüğünü söyledi. Karaismailoğlu, “Toplam yıllık tasarruf 18 milyar 501 milyon Türk Lirası” dedi.

-“Bölünmüş yol projeleri ekonomiye değer katmaya devam ediyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bölünmüş yol projeleri ekonomiye değer katmaya devam ediyor.

Toplam da bölünmüş yol uzunluğunun 27 bin 714 km’ye ulaştığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Zamandan, yakıttan, iş gücünden tasarrufumuzla birlikte çevreye katkımız arttı. Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi” ifadelerini kullandı.

-“1 milyar 882 milyon litre akaryakıt tasarrufu, 308,8 milyon saat iş gücünden tasarruf sağlandı”

Bakan Karaismailoğlu, toplamda 27 bin 714 km’ye ulaşan bölünmüş yol uzunluğundan yıllık 18 milyar 501 milyon TL tasarruf edildiğine dikkat çekti.

Karaismailoğlu, “1 milyar 882 milyon litre akaryakıt tasarrufu sağlandı.  Bunun ekonomiye katkısı 6 milyar 905 milyon Türk Lirası. 308,8 milyon saat iş gücünden tasarruf sağlandı. Bunun ekonomimize katkısı ise 11 milyar 596 milyon Türk Lirası oldu” dedi.

-“130 bin ağaca eş değer CO2 tasarrufu sağlandı”

Bölünmüş yol uzunluğunun çevreye olan katkısına da dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “130 bin ağaca eş değer CO2 tasarrufu sağlandı. Yıllık 3 milyon 877 bin ton daha az CO2 emisyonu salımı oldu. Ülke ekonomisi güçlenirken çevreye olan katkımız da arttı” dedi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyi bölünmüş yollarla birbirine bağlamaya; zamandan, yakıttan, iş gücünden tasarruf sağlayarak ekonomiye katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.