enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Karaismailoğlu,’Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi’

Bakan Karaismailoğlu,’Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi’
09.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 27 bin 714 km’ye ulaşan bölünmüş yol uzunluğunun ülke ekonomisine zamandan, yakıttan ve iş gücünden tasarruf olarak geri döndüğünü söyledi. Karaismailoğlu, “Toplam yıllık tasarruf 18 milyar 501 milyon Türk Lirası” dedi.

-“Bölünmüş yol projeleri ekonomiye değer katmaya devam ediyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bölünmüş yol projeleri ekonomiye değer katmaya devam ediyor.

Toplam da bölünmüş yol uzunluğunun 27 bin 714 km’ye ulaştığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Zamandan, yakıttan, iş gücünden tasarrufumuzla birlikte çevreye katkımız arttı. Ülkemiz üretirken aynı zamanda güçlendi” ifadelerini kullandı.

-“1 milyar 882 milyon litre akaryakıt tasarrufu, 308,8 milyon saat iş gücünden tasarruf sağlandı”

Bakan Karaismailoğlu, toplamda 27 bin 714 km’ye ulaşan bölünmüş yol uzunluğundan yıllık 18 milyar 501 milyon TL tasarruf edildiğine dikkat çekti.

Karaismailoğlu, “1 milyar 882 milyon litre akaryakıt tasarrufu sağlandı.  Bunun ekonomiye katkısı 6 milyar 905 milyon Türk Lirası. 308,8 milyon saat iş gücünden tasarruf sağlandı. Bunun ekonomimize katkısı ise 11 milyar 596 milyon Türk Lirası oldu” dedi.

-“130 bin ağaca eş değer CO2 tasarrufu sağlandı”

Bölünmüş yol uzunluğunun çevreye olan katkısına da dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “130 bin ağaca eş değer CO2 tasarrufu sağlandı. Yıllık 3 milyon 877 bin ton daha az CO2 emisyonu salımı oldu. Ülke ekonomisi güçlenirken çevreye olan katkımız da arttı” dedi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyi bölünmüş yollarla birbirine bağlamaya; zamandan, yakıttan, iş gücünden tasarruf sağlayarak ekonomiye katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.