enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
18:39 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:40 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:39 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:32 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden ‘Holodomor’ sergisi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden ‘Holodomor’ sergisi

TÜHA HABER / Stalin rejiminin Ukrayna halkına karşı işlediği insanlık suçlarından suni açlığın yıl dönümü olan Holodomor Kurbanlarını Anma Günü, her yıl kasım ayının son cumartesi günü kaydediliyor. Anma programı kapsamında Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Holodomor’u Türkçe olarak anlatan bir sergi açıldı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, bugün Büyükelçiliğin etrafını; eli kanlı diktatör Josef Stalin’in 1932-1933 yıllarında Ukrayna halkına uyguladığı suni açlık olan Holodomor Soykırımı sırasında hayatlarını kaybedenlerin anısına Türkçe anlatımlı bir sergi ile çevreledi.

“STALİN REJİMİNİN KORKUNÇ SUÇLARINI İNSANLARA ULAŞTIRIYORUZ”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla elçiliğin etrafına Ukrayna halkının maruz bırakıldığı Holodomor kurbanlarını anmak için Türkçe anlatımlı bir sergi yerleştirildiğini duyurdu. Sıbiga söz konusu paylaşımında şu ifadelere yerdi:

“Bugün elçiliğin etrafına Holodomor’u Türkçe anlatan bir sergi yerleştirdik. Stalinist rejimin insanlığa karşı işlediği korkunç suçla ilgili gerçek bilgileri insanlara ulaştırıyoruz.”

HOLODOMOR SERGİSİ

HOLODOMOR SOYKIRIMI

1932-1933 yıllarında Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nde, Sovyet idaresinin yaptıkları yüzünden toplu açlık meydana geldi, milyonlarca insan bu trajedide hayatını kaybetti. Ukrayna Milli Güvenlik Servisi, Holodomor davasının sorgusu sırasında ortaya çıkan bilgilere göre suni açlıktan 3 milyon 941 bin kişinin öldüğünü açıkladı. Açlığın kasıtlı olarak meydana getirildiği ispat edilirken, Rusya bunları redderek Ukrayna’daki açlığın 1932-1933 yılında SSCB’de meydana gelen açlığın bir parçası olduğunu ileri sürüyor.

Bilindiği 26 Kasım 1998 yılında dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma’nın kararı ile kasım ayının son cumartesi günü Holdomor Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan edildi. 2006 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’nun inisiyatifi ile Holdomor’un soykırım olduğunun açık şekilde inkâr edilmesi için ceza öngören yasa kabul edildi.

Stalin Rusya’sının gerçekleştirdiği Holodomor katliamı Uluslararası kamuoyunun da ilgisini çekti. Günümüzde Kanada, ABD, Avustralya, Portekiz, Vatikan, Estonya, Litvanya, Letonya, Gürcistan, Polonya, Macaristan, Ekvador, Kolombiya, Meksika, Paraguay ve Peru gibi pek çok ülke, Holodomor’u soykırım olarak tanıdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.