enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi Açılış Töreni’nde konuştu…
22:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
19:23 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan Mektup Var!

Ukrayna’dan Mektup Var!
01.05.2023
A+
A-

Değerli okurlar, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK, hazırladığı ‘Ukrayna’dan Mektup Var‘ Haber Bülteni köşesinde Devlet Başkanı Zelenskiy’in ‘Rusya’ya karşı ‘demir yumrukla’ saldırıya hazırız, Kırım’ı geri alacağız‘ başlıklı haberinin detaylarına yer verdi.

Ukrayna'ya gönderilen Leopard 2 tankı

[Ukrayna’ya gönderilen Leopard 2 tankı   –  ©  Martin Meissner/Copyright 2023 The AP. All rights reserved.]

Ukrayna, Rusya’ya karşı büyük bir kara saldırısı başlatmaya hazır olduğunu duyurdu. Devlet Başkanı Zelenskiy, “Kırım’ı tekrar Ukrayna kontrolüne almakta başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Ukrayna, kritik sürece giren savaşta işgal altındaki toprakları geri almak için Rusya’ya karşı büyük bir kara saldırısı başlatmaya hazır olduğunu duyurdu. Batılı ülkeler tarafından tedarik edilen zırhlı araçları ‘demir yumruk’ olarak kullanmak isteyen Kiev yönetimi, hava şartları ve komuta kademesinden gelecek kararın ardından karşı saldırının başlayacağını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Kırım’ı tekrar Ukrayna kontrolüne almakta başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, “Hazırlıklar sona eriyor çünkü silah ve teçhizatın yanı sıra askerlerimizin eğitim almaları gerekiyor. Özellikle ‘zırhlı yumruk’ açısından çok modern silahlar aldık.” diye konuştu.

Kiev ve ona destek veren Batılı ülkeler, eğitilen askerler ve Ukrayna’ya gönderilen tank ve zırhlı araçla yapılacak saldırının savaşın gidişatını değiştireceğini düşünüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Rusya yeni taarruza başladı - Topuz Gazetesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçen hafta yaptığı açıklamada Kiev’in yabancı müttefik ve ortaklarının söz verdikleri savaş araçlarının neredeyse tamamını teslim ettiklerini kaydetti.

Ukrayna’nın 2022’nin ikinci yarısı boyunca sahada hızlı kazanımlar elde ettiği; ancak son beş aydır güçlerini savunmada tuttuğu biliniyor.

Rusya ise yeni çağrılan yüz binlerce yedek asker ve hapishaneden paralı asker olarak işe alınan mahkumlarla büyük bir kış harekatı başlattı.

Son dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin aracı kaza yaptı - Son Dakika Haberler

“Zelenskiy: Kırım’ı alacağız”

Finlandiya haber ajansı YLE ve diğer İskandinav haber kaynaklarına konuşan Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşının başından bu yana verdikleri destek için İskandinav ülkelerine teşekkür etti.

Ülkesinin Rusya’ya bir karşı saldırı planladığını belirten Zelenskiy, “Bu saldırıyla Rusya güçlerini püskürtmede ve Kırım’ı tekrar Ukrayna kontrolüne almakta başarılı olacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna’nın başarısının büyük ölçüde Batı’nın silah tedarik etmeye devam etmesine bağlı olduğunun altını çizerek, “Mümkün olduğu kadar çok hayat kurtarmak istiyoruz, bu yüzden silah sayısı önemli.” diye konuştu.

Rus birliklerinin gün geçtikçe motivasyonlarını kaybettiğini vurgulayan Zelenskiy, karşı saldırı için herhangi bir ayrıntı veya takvim açıklamadı. Zelenskiy, “savaşa alıştık” demeye hakkının olmadığını, savaş halindeki bir ülkeyi yönetmekle babalığı dengelemeye çalışmanın imkansız bir iş olduğunu söyledi.

Ukrayna: Rusya'ya karşı taarruz başlatacağız - Haber 7 DÜNYA

“Komutanların kararını bekliyoruz”

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya’ya karşı taarruza geçme hazırlıklarının, sona erme aşamasında olduğunu bildirdi.

Reznikov, Ukrayna Kuvvetlerinin Basın Merkezinde düzenlediği toplantıda, karşı taarruza geçme hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Müttefik ülkelerin, Ukrayna için duyurduğu teçhizatın kısmen teslim edildiğine işaret eden Reznikov, bazı silah türleriyle ilgili eğitimlerin sona erme aşamasında olduğunu aktardı.

Reznikov, “Hazırlıklar sona eriyor çünkü silah ve teçhizatın yanı sıra askerlerimizin eğitim almaları gerekiyor. Özellikle ‘zırhlı yumruk’ açısından çok modern silahlar aldık.” dedi.

Leopard 2 tanklarından 21'inin Ukrayna'ya teslim edildiği ileri sürüldü | Euronews

Leopard 2 ve Challenger tanklarını içeren “tank koalisyonuna” ek olarak Ukrayna’nın çok sayıda çeşitli tip zırhlı araç aldığını kaydeden Reznikov, “Leopard 1 tankları gelecek. Daha fazla Abrams bekliyoruz ancak onların bu karşı taarruza yetişemeyeceğini düşünüyorum. Ancak ekiplerimiz eğitim için gitti.” diye konuştu.

Reznikov, Ukrayna ordusunun Bradley ve Marder başta olmak üzere, çok sayıda zırhlı araç aldığını belirterek bu teçhizatın hazır hale getirildiğini ve kısmen teslim edildiğini kaydetti.

Eğitimleri henüz tamamlanmayan teçhizatın olduğunu vurgulayan Reznikov, “Ekipler, başkomutan tarafından yer belirlendiğinde teçhizatla beraber gelecek. Küresel anlamda hazırız. Tanrının izni, hava durumu ve komutanların kararı olduğu an (karşı taarruz) yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna sınırındaki bazı Rus birlikleri üslerine döndü | Şalom Gazetesi

Ukrayna’da kayıplar artıyor

Rus ordusu, sabaha karşı Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil Dnipro, Uman ve Ukrainka şehirlerine füzelerle ve insansız hava araçlarıyla (İHA) yoğun saldırılar düzenledi.

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun başkent Kiev’e hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Kiev hava sahasında 11 Rus seyir füzesinin savunma sistemlerince imha edildiğini aktaran Popko, 2 İHA’nın da düşürüldüğünü ifade etti. Popko, saldırılarda ölü veya yaralı olmadığını kaydetti.

https://www.kyivpost.com/wp-content/uploads/2016/12/Kaleniuk_KCH_6567-800x520.png

Gazeteci* Daria KALENİUK,

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.