enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’
07.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Rusya’nın aşağılanmaması’ çağrısına Ukrayna tarafı tepki gösterdi. 

Daria Kaleniuk - Warsaw Security Forum

HABER : Daria KALENİUK

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Putin’in “tarihi bir hata” yaptığını ancak diplomasi için “küçük düşürülmemesi” gerektiğini söyleyen Macron’un bu sözlerle “asıl Fransa’yı küçük düşürebileceğini” ifade etti. 

Macron basına verdiği mülakatta, “Rusya’yı küçük düşürmemeliyiz ki çatışmaların sona erdiği gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim. Fransa’nın rolünün arabulucu bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı’na Twitter’dan yanıt veren Kuleba, “Rusya’yı aşağılamaktan kaçınma çağrıları sadece Fransa’yı ve bunu isteyen diğer tüm ülkeleri aşağılar. Çünkü kendisini küçük düşüren Rusya’dır. Hepimiz Rusya’ya nasıl haddini bildireceğimize odaklansak iyi olur. Bu barış getirecek ve hayat kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.

Macron, ateşkes sağlama ve Kiev ile Moskova arasında güvenilir bir müzakere süreci başlatma hedefiyle işgalden bu yana Putin ile düzenli olarak görüştü, fakat somut bir başarı elde edemedi.

“Rusya’yı püskürtmeden müzakere masasına oturmanın bir anlamı yok”

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, devlet televizyonunda arabuluculuk hakkındaki bir soru üzerine, “Ukrayna Batı’dan yeni silahlar almadan ve Rus güçlerini mümkün olduğunca Ukrayna sınırlarından püskürtmeden Rusya ile müzakerelerde bulunmanın bir anlamı yok” dedi.

Ukraynalı milletvekili ve müzakere ekibinin bir üyesi olan David Arakhamia da, “Silahlı kuvvetlerimiz (yeni silahları) kullanmaya hazır… ve bence o zaman daha güçlü bir pozisyondan yeni bir görüşme turu başlatabiliriz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.