enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:01 ABD’nin Güney Kafkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:00 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
00:00 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’

Ukrayna’dan Fransa’ya tepki: ‘Rusya’nın aşağılanmamasını istemek ancak sizi aşağılar’
07.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Rusya’nın aşağılanmaması’ çağrısına Ukrayna tarafı tepki gösterdi. 

Daria Kaleniuk - Warsaw Security Forum

HABER : Daria KALENİUK

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Putin’in “tarihi bir hata” yaptığını ancak diplomasi için “küçük düşürülmemesi” gerektiğini söyleyen Macron’un bu sözlerle “asıl Fransa’yı küçük düşürebileceğini” ifade etti. 

Macron basına verdiği mülakatta, “Rusya’yı küçük düşürmemeliyiz ki çatışmaların sona erdiği gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim. Fransa’nın rolünün arabulucu bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı’na Twitter’dan yanıt veren Kuleba, “Rusya’yı aşağılamaktan kaçınma çağrıları sadece Fransa’yı ve bunu isteyen diğer tüm ülkeleri aşağılar. Çünkü kendisini küçük düşüren Rusya’dır. Hepimiz Rusya’ya nasıl haddini bildireceğimize odaklansak iyi olur. Bu barış getirecek ve hayat kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.

Macron, ateşkes sağlama ve Kiev ile Moskova arasında güvenilir bir müzakere süreci başlatma hedefiyle işgalden bu yana Putin ile düzenli olarak görüştü, fakat somut bir başarı elde edemedi.

“Rusya’yı püskürtmeden müzakere masasına oturmanın bir anlamı yok”

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, devlet televizyonunda arabuluculuk hakkındaki bir soru üzerine, “Ukrayna Batı’dan yeni silahlar almadan ve Rus güçlerini mümkün olduğunca Ukrayna sınırlarından püskürtmeden Rusya ile müzakerelerde bulunmanın bir anlamı yok” dedi.

Ukraynalı milletvekili ve müzakere ekibinin bir üyesi olan David Arakhamia da, “Silahlı kuvvetlerimiz (yeni silahları) kullanmaya hazır… ve bence o zaman daha güçlü bir pozisyondan yeni bir görüşme turu başlatabiliriz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.